Ankara'da Terör Operasyonunda 10 Kişi Gözaltına Alındı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, bölücü terör örgütü PKK/KCK adına faaliyet gösterdikleri belirlenen 10 kişi gözaltına alındı.

14.02.2020-14:16 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-14:18) Ankara'da Terör Operasyonunda 10 Kişi Gözaltına Alındı

Alınan bilgilere göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması DGH'de etken olan kişilere yönelik teknik ve fiziki takip başlattı.

Takip sonucu DGH içerisinde faaliyet gösteren şüphelilerin çok sayıda sahte hesap açarak sosyal medya üzerinden örgüt adına propaganda yaptıkları, kiminin okudukları üniversitelerde propaganda ve ajitasyon faaliyetleri içerisinde yer aldıkları belirlendi.

Şüphelilerin piknik ve gezi adı altında örgütlendikleri ve örgüte eleman kazandırma faaliyetlerine katıldıkları saptandı.

Başsavcılıkla eşgüdümlü olarak çalışmalara başlayan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, 21 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonlar neticesinde 10 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Ele geçirilen materyalleri irtibatların deşifre edilmesi için TEM, İstihbarat ve Siber birimlerinden oluşan özel ekipler inceliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal