Ankara'da Hindistan Yönetimi Protesto Edildi

Cammu Keşmir'in özel statüsünü askıya alan Hindistan yönetimi, Ankara'daki büyükelçiliği önünde protesto edildi.

24.08.2019-09:08 - (Son Güncelleme: 24.08.2019-09:04) Ankara'da Hindistan Yönetimi Protesto Edildi

Cammu Keşmir'in özel statüsünü ortadan kaldıran Hindistan yönetimi, Ankara'daki büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Memur-Sen Ankara şubeleri, Uluslararası Gençlik Forumu (IYFO) ile Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneğine mensup bir grup, Keşmir'in statüsüne yönelik protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Gösteride, Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Ayaz ve İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan birer konuşma yaptı.

Sinan, konuşmasında, Keşmir probleminin ortadan kalkması için halkı Müslüman olan ülkelerin siyasetçilerinin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

AGD Ankara Şube Başkanı Ahmet Sanver de Keşmir sorununun Birleşmiş Milletler'in (BM) "henüz çözülmemiş sorunlar" listesinde yer aldığını dile getirdi.

İngiliz sömürgesinin bölgeden çekilirken Kıbrıs, Filistin ve Keşmir sorunlarını miras bıraktığını dile getiren Sanver, Kıbrıs sorununun 1974'teki Barış Harekatı ile çözüme kavuşturulduğunu, diğer sorunların ise devam ettiğini kaydetti.

Keşmir'in statüsünün değiştirilmesinin "bardağı taşıran son damla" olduğunu vurgulayan Ahmet Sanver, Keşmir'de insani krizin kapının eşiğine geldiğini ve bölgeyi ateş hattının çevrelediğini aktardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal