AK Parti'nin İstanbul Seçimlerinin İptali İçin Yaptığı Başvuru YSK Gündemine Alındı

AK Parti ve MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali için YSK'ya yaptığı başvuru, YSK'nın gündemine geldi.

22.04.2019-16:41 - (Son Güncelleme: 22.04.2019-16:33) AK Parti'nin İstanbul Seçimlerinin İptali İçin Yaptığı Başvuru YSK Gündemine Alındı

AK Parti'nin Büyükçekmece seçimleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile MHP’nin Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için gerçekleştirdiği olağanüstü başvurular, YSK'nın gündemine geldi. AK Parti'nin YSK Temsilcisi Recep Özel'in olağanüstü itiraz ile alakalı kurula bir sunum yapması ve kurulun söz hususu itirazları görüşerek karara bağlaması bekleniyor.

YSK'nin saat 14.00'te başlayan toplantısının gündeminde, AK Parti ve MHP'nin gerçekleştirdiği olağanüstü itirazlar ile AK Parti'nin Büyükçekmece seçim sonuçlarına yaptığı itiraz yer alıyor.

AK Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları olduğu, kayıp oy pusulalarının olduğu, kısıtlı seçmenlerin oy verdiği, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı öne sürülmüştü.

AK Parti, İstanbul seçiminin iptal edilmesi için YSK'ye, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin olduğu listeyi içerir ilave dilekçe de vermişti.

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece seçim sonuçlarına itirazını gerçekleştirmiş fakat bu itirazın içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile alakalı itirazların da olması sebebiyle olağanüstü itirazla beraber görüşülmesini talep etmişti. YSK de bunu kabul etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal