Ak Parti'den 'Zeytin Dalı' Raporu

AK Parti Genel Merkez idaresi, Afrin’de gerçekleştirilen ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ ile ilgili milletvekillerine ilişkin bir rapor düzenledi.

24.01.2018-10:48 - (Son Güncelleme: 24.01.2018-11:42) Ak Parti'den 'Zeytin Dalı' Raporu

AK Parti Genel Merkez idaresi, Afrin’de gerçekleştirilen ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ ile ilgili milletvekillerine ilişkin bir rapor düzenledi. Rapor'da yer alan ifadeler şöyle;

Bu harekât bir takım unsurların (PKK, PYD,DEAŞ ve türevleri) ülkemize ilişkin açık birer tehdit olmasından dolayı icra edilmektedir. Bu doğrultuda yine Suriye’de meydana gelen şiddet ve istikrarsızlıktan nemalanan, ülkemiz güney sınırı boyunca alan kazanan, maalesef bazı müttefiklerimizden de gördüğü destekle güç devşiren ve bölgede ülkemizi, demografik yapıyı ve sivilleri hedef alan terör örgütü PYD gibi unsurların son durumu da bu harekatın gerçekleştirilmesini şart kılmıştır.

Türkiye sınırlarında yapılmak istenen terör kuşağına son vermek, bu terör kuşağını oluşturan unsurların özellikle son zamanlarda hedef gözetmeksizin hastaneleri ve dolayısıyla sivilleri de hedef alan saldırılarını engellemek için bu harekâtı başlatmak durumunda kalmıştır.

Zeytin Dalı Harekâtı en başından sonuna kadar meşrudur ve bu noktada herhangi bir tereddüt asla yoktur. Bu harekât Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) terörle mücadeleye ilişkin kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkında uygun bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Türkiye bu harekât ile asla ve asla Suriye’nin toprak bütünlüğünü ya da bölgede meydana gelen Türkmen, Kürt, Arap herhangi bir unsuru vs. hedef almamaktadır. Burada hedef yukarıda da ifade edildiği gibi sadece PKK, PYD, DEAŞ ve türevleri gibi terör örgütleridir. Türkiye’nin bir NATO müttefiki olmasından dolayı da bu harekât ayrıca NATO’nun güney sınırlarını da muhafaza amacı taşımaktadır. Afrin’de, terörist unsurların sivilleri kendileri için canlı kalkan olarak kullandıklarını görmekteyiz. Operasyonu gerçekleştiren unsurlarımız azami dikkati, gayreti ve hassasiyeti kılı kırk yararcasına göstermektedir; göstermeyi de sürdürecektir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal