Adana'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Adana'da pazar günü öğle sularında başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Geçen gün ara verilen havadan müdahaleye sabahın erken vakitlerinde kalınan yerden devam edildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Memnuniyetle söyleyebilirim her şey kontrol altında' dedi.

25.08.2020-11:27 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-14:52) Adana'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana'nın Kozan ilçesinde geçen gün başlayan orman yangınının denetim altına alındığını açıkladı.

Adana'nın Kozan ilçesinde sürmekte olan orman yangınıyla alakalı açıklama yapan Tarım ve Orman Bakan Pakdemirli, 'Memnuniyetle söyleyebilirim her şey kontrol altında' açıklamasında bulundu.

Bakan Pakdemirli, '900'ün üzerinde hane tedbir amaçlı boşaltıldı. Çok şükür bu olayda can kaybımız olmadı' diye konuştu.

Bekir Pakdemirli yangının kasten çıkarıldığından şüphelendiklerini ve bununla alakalı soruşturmanın yapıldığını belirtti.

KARŞI ATEŞ TEKNİĞİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'Yangınla mücadelede birçok teknik kullanıyoruz. Bunlardan en önemlisi de karşı ateş tekniği. Burası büyük bir yangın olduğu için Eskimantaş bölgesinde de karşı ateşle özellikle yerleşim alanlarına doğru yangının ilerlemesini engelledik.'

Geçen gün ara verilen havadan müdahaleye sabahın erken vakitlerinde kalınan yerden devam edildi.

Alanda açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, '900'ün üzerinde hane tedbir amaçlı boşaltıldı. Çok şükür bu olayda can kaybımız olmadı' diye konuştu.

Şu ana dek 200 hektarın üzerinde alanın hasar aldığı öngörülüyor.

Yangın aynı anda birkaç yerde başladığı için kundaklama ihtimali değerlendiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal