Günde ne kadar su içilmeli? Günlük su ihtiyacı nasıl hesaplanır? Su içmenin faydaları

Sağlıklı bir vücut için su tüketimi oldukça önemlidir. Havalar ısınmaya başladıkça suya olan ihtiyaçta artmaktadır. Günde ne kadar su tüketilmesi gerektiği de yıllardır tartışma konusudur. Peki, Günde ne kadar su içilmesi gerekir? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

08.06.2022-17:15 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-17:15) Günde ne kadar su içilmeli? Günlük su ihtiyacı nasıl hesaplanır? Su içmenin faydaları

Yaz mevsimine giriş yaparken günlük su tüketimi de artmaya başladı. Vücudumuz çalışabilmesi suya ihtiyaç duymaktadır. Kişiler günlük su tüketirken ne kadar su içilmesi gerektiğini de merak edilmektedir. Yıllardır bir tartışma konusu olan su tüketimi nasıl olmalıdır sorunun yanıtını sizler için bir araya getirdik. İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Günde kaç litre su içilmeli?

Sağlıklı bir yetişkinin tükettiği suyun 1,5 litresi idrar yoluyla atılırken, 1 litreye yakını nefes yoluyla atılmaktadır. Bir yetişkin günde toplam 2,5 litreye yakın sıvı kaybı yaşar.

Günde Ne Kadar Su İçilmeli

Kaybettiğimiz sıvıların %20’sini yediklerimiz ile alırken geriye kalan 2 litrelik kısmı da su içerek tamamlanmak gerekmektedir. Güne bir bardak su ile başlamak kişilerin alışkanlıkları haline gelmesi oldukça önemlidir. Bu sayede su içmeye alışırken su ihtiyacını da tamamlamış olacaktır. Ancak kişilerin su ihtiyacı kişiden kişiye değişebilecek bir durumdur. Yapılan aktiviteler tüketilen besinler kişilerin su ihtiyaçlarını da değiştirmektedir.

Dünyada kabul görmüş olan net bir miktar olmasa da kadınların günde 2 litre su tüketmesi, erkeklerin ise 3 litre su tüketmesi genel bir görüş olarak yer almaktadır.

Günlük su ihtiyacı nasıl hesaplanır?

Bir kişinin su ihtiyacı kilosuna bakılarak hesaplanabilir. Kişilerin kilo başına 35 ml su içmesi gerekir. Yani buna göre 50 kilo olan bir kişinin günde 1,7 litre su tüketmesi, 60 kilo olan bir kişinin de 2,1 litre su tüketmesi gerekmektedir. Yani kişilerin kilosu artıkça su tüketim oranı da artmalıdır.

Su İçmenin Faydaları

Su içmenin faydaları nelerdir?

Su içmek insan sağlığı için oldukça önemlidir. Su içmenin faydaları şu şekildedir:

Yediğiniz besinlerin parçalanmasında etkilide ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.

Cilt hücrelerini yenileyerek cildin esnekliğini arttırır. Bu kişilerin daha parlak bir cilde sahip olmasını sağlar. Yumuşak ve parlak bir cildin sırrı kesinlikle sudur.

Susuz kalan bir vücut, unutkanlık, dikkat problemi gibi sorunlar yaşayabilir.

Vücut ısısını dengelem ve ödem atmak içinde su önemli bir yere sahiptir.

Kan dolaşımınızı kolaylaştırarak daha sağlıklı olmanızı sağlar.

Bağırsakların sağlığı da su ile sağlanır.

Metabolizmanızın çalışmasını ve aldığınız kalorilerin yakılmasında yardımcı olur.

Kanı sulandırır ve dolaşım sırasında pıhtılaşmasını önler.

Stres, gerginlik ve depresyonun hafiflemesine yardımcı olur.

Vücut direnci ve bağışıklığının güçlenmesini sağlar.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal