Günay Tuncel Kimdir?

Günay Tuncel Bir döneme damgasını vurmuş ve birçok ünlü isme kucak açmıştır. Peki, oldukça hızlı bir hayat yaşayan ve enerjisi hiç bitmeyen Günay Tuncel’in adını daha önce duymuş muydunuz? Gelin, onu biraz daha yakından tanıyalım.

22.06.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:57) Günay Tuncel Kimdir?

Bir döneme damgasını vurmuş Günay Restaurant’ın sahibi olan ve birçok ünlü isme kucak açan Günay Tuncel, Türk eğlence ve magazin hayatının sembol isimlerinden biri olmuştur. Uzun yıllar yıldızı parlayan iş adamı, daha sonra birden köşesine çekilmiş ve sade bir yaşam sürerek vefat etmiştir.

Günay Tuncel’i Tanıyor Musunuz?

Günay Tuncel, 1940 yılında, İstanbul’da doğmuştur. Oldukça zengin bir ailenin çocuğu olma şansına erişmiştir. Lise mezunudur. Üniversiteye gitme ihtiyacı duymamış, onun yerine iş adamı kimliğiyle iş hayatında hızla yer almayı uygun bulmuştur. Genç yaşta hizmet sektöründe çalışmaya karar vermiştir.

İlk olarak, As Kulüp’te müdür olarak göreve başlamıştır. Sonrasında, çalışmak üzere Süzer Otel’e geçmiştir. Ardından, Lalezar Restaurant’ında görev yapmıştır. Onun döneminde, birçok ünlü sanatçı burada sahne almıştır. Tuncel, onlarla da tanışmıştır.

Bu sanatçıların arasında, Öztürk Serengil, Huysuz Virjin, Derya Tuna, Leman Sam, Gönül Yazar, Emel Sayın gibi pek çok isim bulunmaktadır.

Günay Restaurant Nasıl Markalaşmıştır?

Bir süre çeşitli restoranlarda çalışıp, daha sonra sektöre kendisi atılmaya karar veren Günay Tuncel, Egemen Bostancı’yla birlikte iş ortaklığına girişmiştir. Günay Tuncel, Harbiye’de, Günay Restaurant’ı açmıştır. Burada Leman Sam’ı sahneye çıkarmıştır. Sam yıllarca orada şarkı söylemiştir. Bu arada, Tuncel’le de sevgili olmuştur. Yaklaşık, 11 yıllık bir ilişki yaşadıkları belirtilmiştir.

Günay Tuncel, daha önce de Zerrin Sümer’le evlenmiştir. Ondan boşanınca, Leman Sam’la birliktelik yaşayan Tuncel; Fatma Sevin Özdikmen’le de evlenmiştir. Son eşi, genç bir kadın olan Ahu Erbaydar’dır. 2009 yılında da onunla boşanmışlardır. Hızlı bir hayat yaşamaktadır. İlk ve son eşlerinden olmak üzere, toplam iki oğlu, bir kızı vardır.

Günay Tuncel’in açtığı restoranda birçok ünlü sahne almıştır. Günay ismi bir marka olarak bir eğlence mekânına damgasını vurmuştur. Yaklaşık 30 yıllık bu mekânda, Bülent Ersoy’dan Mustafa Keser’e, Sezen Aksu’dan Muazzez Abacı’ya değin birçok önemli isim sahne almıştır. Hülya Avşar, Aşkın Nur Yengi gibi doksanlı yılların parlayan isimleri de hep bu restoranın kapısından geçmişlerdir. Özellikle, İstanbul piyasasının kalbi burada atmaktadır.

Günay Rastaurant’ın Sonu Ne Olmuştur?

Derya Tuna’nın oldukça seksi bir kıyafetle sahne aldığı restoranda, Hüseyin Bozan bu kadını bacağından vurmuştur. Günay Restaurant, İbrahim Tatlıses-Derya Tuna çekişmeleriyle ve bu silah olaylarıyla gündeme gelmiştir.

Şişli’de bulunan ve 650 TL. kadar borcu olan restoranı da daha sonra devreden Günay Tuncel, bir emekli maaşıyla geçimini sürdürürken, kendisine daha sakin bir balık lokantası açmıştır. Lokantasının adını da Günay Balık şeklinde koymuştur.

Kendisi, sektörün zorluklarından gazeteci Savaş Ay’a bahsetmiş; verdiği röportajlarda, sanatçıların kaprislerine ve ortamın zorluklarına dayanamayıp, başını dinlemek için çekildiğini söylemiştir.

Günay Tuncel, 24 Temmuz 2019 tarihinde, tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında vefat etmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal