Görsel Şölen: 30 Binden Fazla Balık Sergileniyor

Japonya'nın yaşayan müzesinde sergilenen 30 binden fazla balık, görenleri büyülüyor. Japonya’nın başkenti Tokyo’da yer alan Sanat Akvaryum’u müzesi 30 binden fazla balığa ev sahipliği yapıyor.

29.08.2020-13:18 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-13:18) Görsel Şölen: 30 Binden Fazla Balık Sergileniyor

apon sanatçı Hidetomo Kimura tarafından 2007 yılında açılan müzede aralarında nadir bulunan Japon balıkları ve Koi balıkları, Led ışıklarla aydınlatılmış su tanklarrında ve çeşitli şekillerdeki akvaryumlarda sergileniyor. Sanatçı Hidetomo Kimura, Japon kültüründe önemli bir yer tutan Koi ve Japon balıklarının yaşayan sanat eserleri olduğunu düşüncesiyle sergiyi açtığını söyledi.

Yaşayan Sanat Eserleri
Kimura, Koi ve japon balıklarının Japon sanatında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, onları yaşayan bir sanat eseri olarak gördüğünü söyledi.

Hidetomo’nun Sanat Akvaryumu, 2007 yılından bu yana her yaz geçici sergiler açıyor, ancak bu yıldan itibaren müzedeki sergiler kalıcı hale gelecek.



Doğa, Sanatla Buluştu
Kimura, 'Öğeler veya fotoğraflar yerine gerçek balıkları kullanarak bir canlı sanat sergisi oluşturmak istedim. Böylelikle, özel olarak tasarlanmış bir alanı doğanın güzelliğiyle buluşturan parıldayan sanat yerleri ortaya çıktı' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal