Bodrum Kalesi Su Altı Arkeoloji Müzesi'nde Ziyaretçi Sayısı 20'ye Katlandı

Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen turizm kentlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesinde ziyaretçilerini ağırlayan Bodrum Kalesi, iki aylık sürede artan ziyaretçi rakamlarıyla dikkat çekiyor.

29.08.2020-12:35 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-12:31) Bodrum Kalesi Su Altı Arkeoloji Müzesi'nde Ziyaretçi Sayısı 20'ye Katlandı

Görsel ihtişamı, şövalye kuleleri, açık ve kapalı alanlarda sergilenen arkeolojik eserleriyle dikkati çeken UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Bodrum Kalesi, dünyanın önemli su altı müzesine de ev sahipliği yapıyor.

Bodrum Kalesi Su Altı Arkeoloji Müzesi

İkinci etap restorasyonun ardından büyük bir bölümü ziyarete açılan kale, tatilcilerin beğenisini topluyor. Bodrum Kalesi Su altı Arkeoloji Müzesi Müdürü Hüseyin Toprak, Bodrum Kalesi'nde ciddi anlamda ziyaretçi hareketliliği yaşadıklarını söyledi. Salgın sürecinde bile kalenin ziyaretçisinin eksik olmadığını anlatan Toprak, Bodrum Kalesi'nin tatilciler tarafından tercih edilen önemli merkezlerden biri olduğuna işaret etti. Toprak, gece 22.00'ye kadar açık olan Bodrum Kalesi'ndeki uygulama ile ziyaretçilerin kaleyi akşam saatlerinde de rahatlıkla gezebildiğini aktardı.

Akşam Saatlerinde Gezmek Cazip Geliyor
Bodrum'da gündüz bunaltıcı sıcakların olduğuna dikkati çeken Toprak, şunları kaydetti: 'Gündüz saatlerinde inanılmaz bir sıcaklık oluyor. Açık alanda sıcakta dolaşmak bazı ziyaretçilerimizi yoruyor. Bu nedenle akşam saatlerinde gezmek onlara çok cazip geliyor. Gündüz gelen insan akşam da gelmeyi tercih ediyor. Bu ziyaretçi sayısını da etkiledi. Bu uygulamamız talep gördü ve bir gelen bir daha gelmek istiyor. Pandemi dolayısıyla ilk aylarda yerli turistler yoğunlukta oluyordu ancak ağustos ayının ortalarından itibaren yabancı turistlerimiz de yine kaleyi tercih ediyor. Ziyaretçi sayımız ciddi anlamda artmaya başladı.'

Bodrum Kalesi'nin Ziyaretçi Sayısı 20'ye Katlandı
İkinci etap restorasyon çalışmalarının haziran sonunda tamamlandığını ve kalenin büyük bir bölümünün ziyarete açıldığını hatırlatan Toprak, 'Birinci etap açıldıktan sonra ziyaretçi sayımız 1300 iken, ikinci etabın ardından temmuzda 15 bin, ağustosta ise 20 bini aştı. Böylece, ziyaretçi sayımızı 20'ye katlamış olduk.' diye konuştu.

Toprak, Bodrum Kalesi'ndeki üçüncü etap restorasyon çalışmasının da tamamlanıp kaleyi yüzde 100 hizmete açtıktan sonra ziyaretçi sayısının daha da artacağını vurguladı.

Kaledeki açılmamış salonların olduğunu da aktaran Toprak, 'Önemli salonlarımızdan Pedasa Antik Kenti ve Uluburun Batığı salonu henüz açılmadı. Bunlarda açıldıktan sonra ziyaretçilerimiz daha çok gelmek isteyeceklerdir. Şu anda açık ve kapalı alan olmak üzere 13 ayrı alanda ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal