Google’ın başı belada: 25 milyar euro’luk dava açıldı

Google’ın başı dijital reklamcılık faaliyetleri nedeniyle dertte. Teknoloji devine rekabete aykırı hareket ettiği gerekçesiyle İngiltere ve Hollanda’da toplamda 25 milyar euro’luk dava açıldı. Ayrıntılar haberimizde...

13.09.2022-16:26 - (Son Güncelleme: 13.09.2022-16:26) Google’ın başı belada: 25 milyar euro’luk dava açıldı

Teknolojide dünyanın önde gelen markalarından Google’ın başı dijital reklamcılık faaliyetleri nedeniyle dertte. Brüksel merkezli Geradin hukuk bürosunun kurucusu Damien Geradin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Google’a, rekabete aykırı hareket ettiği gerekçesiyle İngiltere ve Hollanda’da toplamda 25 milyar euro’luk dava açılacağını duyurdu. 

25 milyar euro’luk dava açıldı

Davalarda, yayıncılar geçmiş yıllarda almaları gereken reklam gelirlerini Google'dan talep edileceğini kaydeden Geradin, ‘’Google'dan reklam teknolojisi sektöründe rekabete aykırı davranışı nedeniyle 25 milyar Euro'ya varan tazminat talep ediyoruz" sözlerine yer verdi. Geradin açıklamasının devamında, Geradin, Google'ın yerel ve ulusal medya gibi çeşitli yayıncılara verdiği zararlar nedeniyle adil seviyede tazminat ödemesi gerektiğini kaydetti.

Google tazminat davası

AB de ceza vermişti

Google daha önce de rekabete aykırı davrandığı gerekçesiyle para cezası almıştı. Avrupa Birliği (AB), Google'a, 2019 yılında da "reklam hizmeti" AdSense'de piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle 1,49 milyar Euro para cezası uygulamıştı. AB ayrıca Google’ın dijital reklam faaliyetlerine yönelik olarak 2021 yılında bir rekabet soruşturması başlatmıştı.

Google’ın reklam teknolojisi konusunda kendisini avantajlı konuma getirip getirmediği ile rakip hizmet sağlayıcılarını haksız olarak zarara uğratıp uğratmadığı halen araştırılıyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal