Google Asistan'ın Hafıza Özelliği Ortaya Çıktı

Keşfedilen detaylara göre Google, asistan uygulamasına hafıza özelliği ekleyerek hatırlatıcılar oluşturacak.

25.03.2021-13:54 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-13:54) Google Asistan'ın Hafıza Özelliği Ortaya Çıktı

Google Assitan'a yeni gelen özelliğin ayrıntılar yavaş yavaş geliyor. 9to5Google tarafından fark edilen özelliğe göre Google Asistan'a 'Hafıza' özelliği geliyor. İstediğiniz herhangi bir içeriği daha sonra görüntüleyebileceğiniz bu yeni menüye kaydedebileceksiniz.

Hafızaya, asistanın komutlarını kullanarak bir şeyler kaydedilebilecek ve bağlamsal ipuçlarına göre Google Asistan  kaydedilenler konusunda daha akıllı davranacak. Hafızaya, makaleler, kitaplar, kişiler, etkinlikler, uçuşlar, oteller, resimler, filmler, müzik, notlar, fotoğraflar, yerler, çalma listeleri, ürünler, tarifler, hatırlatıcılar, restoranlar, ekran görüntüleri, gönderiler, TV şovları, videolar ve web siteleri gibi pek çok öğe kaydedilebilecek.

GOOGLE KARTLAR İLE ENTEGRE OLACAK

Mevcut Anlık görüntü yayınlarının yanında yeni bir hafıza yayınları eklenecek. Bu yayında, Google'ın kart tasarımında o günle ilgili ya da eski anılar gösterilecek. Ayrıca,  Google Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Formlar, Siteler, Jamboard ve Drive dosyaları için özel kartlar da bulunacak. Örneğin bir tarif kaydettiğiniz zaman yemekle alakalı olarak pişirme süresi ya da yemeği söylemeniz için bir sipariş düğmesi gösterilecek.

Bu hatırlatıcılar Asistan'ın hafızasına kaydedilecek, kullanıcılar hafızada arama yapabilecek. "Önemli" veya "Daha sonra oku" gibi kategorilere göz atabilecek.

Google bu özelliği henüz kendi çalışanları arasında test ediyor. Google'dan asistana eklenen yeni özellik konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal