Gizem Karaca'nın Avukatı Karara İtiraz Etti

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan oyuncu Gizem Karaca'nın avukatı, istinafa başvurarak karara itiraz etti.

21.05.2018-17:10 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-17:06) Gizem Karaca'nın Avukatı Karara İtiraz Etti

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan oyuncu Gizem Karaca'nın avukatı, istinafa başvurarak karara itiraz etti.

Ünlülerin de aralarında bulunduğu 34 sanığın yargılandığı dava 5 yıl sonra mahkeme karara bağladı.

Ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy ve Hüseyin Orçun Benli ile birlikte "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ünlü oyuncu Gizem Karaca'nın avukatı Faruk Zorba mahkemenin kararına itiraz etti.



Karaca'nın avukatı yaptığı yazılı açıklamada, müvekkili Gizem Karaca hakkında İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen karar nedeniyle bazı basın yayın organlarında gerçeğe aykırı haber ve değerlendirmelerin yapıldığını dile getirdi.



Avukat, yargılama sırasında savcılıkça verilen mütalaada, Karaca'nın eyleminin, "uyuşturucu madde kullanmak" olduğuna vurgu yaparak, mahkemenin ise sanığa "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan ceza verdiğini açıkladı.

Bu kararın bozulacağına inancımız tamdır diyen avukat; ''Cumhuriyet savcılığınca düzenlenen iddianame ve mütalaadan anlaşılacağı üzere müvekkilin uyuşturucu madde ticareti yapmak gibi bir eylemi iddia konusu bile değildir. Yargılamaya konu edilen eylem iki arkadaşıyla birlikte uyuşturucu maddesi kullanmaktan ibarettir. Kendisinin şahsen temin ettiği maddeyi başka arkadaşıyla paylaştığı ve birlikte kullandığı iddiasına dayanılarak bu karar verilmiştir'' dedi.



Böyle talihsiz bir olay nedeniyle kamuoyu gündemine gelmek müvekkili derinden üzmektedir diyen Karaca'nın avukatı; ''Bu süreçte kendisi evlenmiş ve mutlu bir yuva kurmuştur. Henüz 20 yaşındayken yaşadığı ve gençlik hatası olarak değerlendirilmesi gereken bu üzücü olay nedeniyle büyük pişmanlık duymuştur'' şeklinde açıklama yaptı.



Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal