GetContact hacklendi mi? GetContact hack iddiası için yeni gelişmeler

GetContact haclendi ddiasında yeni bir gelişmeler ortaya çıktı. Şirket yöneticileri, bilgisayar korsanlarıyla iletişime geçti. İşte detaylar...

08.05.2022-00:42 - (Son Güncelleme: 08.05.2022-00:42) GetContact hacklendi mi? GetContact hack iddiası için yeni gelişmeler

GetContact, diğer kişilerin telefon rehberine sizi nasıl kaydettiklerini gösteren bir uygulama. Her kullanıcı uygulamayı kurduğunda, rehber erişimine de aynı zamanda izin veriyor. Numaralara göre de, kullananların nasıl kaydettiğini size göstermektedir. 

Geçtiğimiz 4 Mayıs günü Twitter'dan yapılan açıklama Getcontact uygulamasının haclendiği ve 700 milyon kişinin verilerinin sızdığı yönündeydi. 

Bunun üzerine uygulama kurucuları ve yöneticilerinden pazarlık yapmak istediklerini dile getirdiler ve eğer ki pazarlığa uyulmazsa başta ünlüler olmak üzere çoğu kişinin verilerini ortaya çıkaracaklarını söylediler.

GetContact hack iddiası ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor

Uygulamanın yöneticilerinden olan Mustafa Vardalı tarafından açıklama geldi. Verilerin kendilerine ait olmadığını benzeri bir uygulama olan TurckContact ait olduğunu bu sebeple anlaşmaya yanaşmadığını istenilen fityeninde ödenmeyeceğini söyledi.

GetContact Haclendi mi? İddialar neler

Mustafa Vardalı'nın açıklaması

Getcontact’ı hacklediğini iddia eden kişi/kişiler bizleri tehdit etmeye devam ediyor. Politikacıların telefon numaralarını yayınlayarak başımızı belaya sokacağını söylüyor. İstediği parayı ödemezsek, 500 bin numarayı daha ifşa edecekmiş.

Daha önce belirttiğim gibi data bize ait değil. Bunu kanıtlamak için ofisimize sektörden 10 bilirkişiyi davet etmek istiyoruz. Kullanıcılarımızın veri güvenliği her zaman temel önceliğimiz oldu ve olmaya devam edecek. Bu zorbalara fırsat vermeyeceğiz.

Ayrıca Türkiye’de ve Avrupa’da yasal süreç başlatacağımızı bilmenizi isteriz. Bu zorba mutlaka bir yerlerde dijital iz bıraktı ve bunu bulacağız. Yıllar sürse bile.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal