Bahar dizisinin başrolü Demet Evgar kimdir, hangi dizilerde oynadı?

Bahar dizisinin setinde kavga çıkardığı iddiasıyla sosyal medyada gündem olan başrol oyuncusu Demet Evgar’ın hayatı ve oyunculuk kariyeri merak edildi. Peki Bahar dizisinin başrolü Demet Evgar kimdir, hangi dizilerde oynadı? İşte merak edilenler…

28.05.2024-16:41 - (Son Güncelleme: 28.05.2024-16:41) Bahar dizisinin başrolü Demet Evgar kimdir, hangi dizilerde oynadı?

Show TV ekranlarının sevilen dizisi Bahar’da dizinin baş karakteri Bahar’ı canlandıran Demet Evgar’ın dizi setinde kavga çıkardığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada da çok konuşulan bu iddianın ardından Demet Evgar kimdir, Demet Evgar kaç yaşında, Demet Evgar Bahar kavga gibi terimler sorgulanmaya başlandı. 

Demet Evgar kimdir, hangi dizilerde oynadı?

Demet Evgar, 18 Mayıs 1980 tarihinde Manisa'da doğdu. Tiyatroya olan tutkusu, 17 yaşında Afsem Tiyatrosu adlı amatör bir toplulukta başladı. İlk kez Ray Cooney'nin "Kaç Baba Kaç" adlı oyunuyla sahneye çıktı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra, konservatuvardaki arkadaşlarıyla birlikte Tiyatro Kılçık adlı topluluğu kurdu. Bu toplulukta hem oyunculuk yaptı hem de oyunlar yazdı. Kenter Tiyatrosu'nda "Aşk Çemberi" adlı oyunda ve Tiyatro Kılçık'ta "Takanlar ve Takılanlar" ile "Ayşegül Hindistan’da" gibi oyunlarda önemli roller üstlendi. 2009 yılında, Kent Oyuncuları tiyatrosunda sahnelenen "Cimri" oyununda Elise karakterini canlandırdı ve bu performansıyla 2010 yılında 8. Tiyatro Ödülleri'nde Yılın Kadın Oyuncusu ödülünü kazandı.

Bahar dizisinin başrolü Demet Evgar kimdir, hangi dizilerde oynadı?

Televizyon ve sinema dünyasında da başarılı projelerde yer alan Demet Evgar, "Aslı ile Kerem", "Bütün Çocuklarım" ve "Emret Komutanım" gibi dizilerde dikkat çekti. Sinemada ise "Banyo" ve "Beyza’nın Kadınları" filmleriyle adından söz ettirdi.

2007 yılında Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen Rock Müzikalleri'nde geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. 2009 yılında Mahsun Kırmızıgül'ün "Güneşi Gördüm" filminde Havar karakterini canlandırdı. 2010 yılında "Yahşi Batı" filminde Cem Yılmaz ve Ozan Güven ile başrolleri paylaştı. Ardından "Vay Arkadaş" filminde Mete Horozoğlu, Ali Atay ve Fırat Tanış gibi isimlerle birlikte rol aldı.

Televizyonda "1 Erkek, 1 Kadın" dizisinde Zeynep Yıldırım karakterini canlandırdı ve kısa süreliğine "Yetenek Sizsiniz Türkiye" programında jüri üyeliği yaptı. 2017 yılında Engin Günaydın ile başrollerini paylaştığı "Aile Arasında" filmi büyük bir başarı elde etti. 2018 yılında Ceren Moray, Kenan Ece, Şebnem Dönmez ve Teoman Kumbaracıbaşı gibi isimlerle birlikte başrolde yer aldığı "Avlu" dizisiyle büyük beğeni topladı. 2020-2021 yıllarında ise "Alev Alev" dizisinde Cemre karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı.

Demet Evgar, Show TV’nin 2024 yılında yayımladığı dizisi Bahar’da Bahar karakteriyle yer alıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal