Doğu Demirkol kimdir, hangi dizilerde oynadı? Komedyen Doğu Demirkol, gösteri gelirlerini Filistin’e bağışlayacağını duyurdu

Ünlü oyuncu ve komedyen Doğu Demirkol, yaz aylarında düzenleyeceği gösterilerin gelirlerini İsrail’in saldırısı altındaki Filistin’e bağışlayacağını duyurdu. Peki Doğu Demirkol kimdir, hangi dizilerde oynadı? İşte Doğu Demirkol hayatı ve biyografisi…

28.05.2024-17:38 - (Son Güncelleme: 28.05.2024-17:38) Doğu Demirkol kimdir, hangi dizilerde oynadı? Komedyen Doğu Demirkol, gösteri gelirlerini Filistin’e bağışlayacağını duyurdu

Son yılların yükselen komedyen ve oyuncularından birisi olan Doğu Demirkol, son yaptığı hareketle gönülleri fethedecek gibi görünüyor. Doğu Demirkol, yaz aylarında düzenleyeceği gösterilerin gelirlerini İsrail’in saldırısı altındaki Filistin’e bağışlayacağını duyurdu. Sosyal medyada gündem olan bu hareketi sonrası ise Doğu Demirkol’un hayatı ve kariyeri merak edildi. Peki Doğu Demirkol kimdir, hangi dizilerde oynadı?

Doğu Demirkol kimdir?

Ünlü komedyen ve oyuncu Aydın Doğu Demirkol, 6 Eylül 1988'de Ankara'da doğdu. Annesi Mersinli bir avukat, babası ise Çerkes kökenli Balıkesirli bir doktordu. Eğitimine Amasya'da başlayan Demirkol, liseyi Ankara'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

Sosyal medyada hazırladığı videolarla dikkatleri üzerine çeken Demirkol, 2012 yılında "Yetenek Sizsiniz Türkiye" yarışmasına katılarak ilk kez geniş kitlelere ulaştı. Stand-up gösterisi sırasında komedyen Murat Gençoğlu tarafından fark edilip BKM Mutfak'a davet edildi. 2015 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi'nde "Açık Mikrofon" gösterileriyle sahneye çıktı. 2016 yılında Yavuz Günal, Tuna Kalınsaz, Murat Gençoğlu ve Yusuf Altıntaş ile birlikte "Eski Açık" başlığıyla stand-up gösterileri gerçekleştirdi. "Güldür Güldür" programına konuk olarak katılmasıyla geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı. İstanbul'da Beşiktaş Kültür Merkezi, DasDas Sahne ve Torium Sahne'de, Ankara'da ise Yılmaz Güney Sahnesi'nde tek kişilik stand-up gösterileri yaptı.

Doğu Demirkol kimdir, hangi dizilerde oynadı? Komedyen Doğu Demirkol, gösteri gelirlerini Filistin’e bağışlayacağını duyurdu

Demirkol, 2018 yılında Ali Atay'ın yönettiği "Ölümlü Dünya" filminde ilk sinema deneyimini yaşadı. Aynı yıl, 71. Cannes Film Festivali'nde gösterilen ve Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği "Ahlat Ağacı" filminde Sinan Karasu karakteriyle başrolde yer aldı. 2019 yılında "APP" adlı kısa filmde oynadı.

2020 yılında TRT 1'de yayımlanan "Tutunamayanlar" dizisinde Tarık Şakrak karakterini canlandıran Demirkol, aynı yıl "Bayi Toplantısı" filminde de rol aldı. Bir dijital platformda yılbaşı döneminde stand-up gösterileri sundu. 2021 yılında yine bir dijital platformda yayımlanan "Doğu" adlı dizide başrolde yer aldı ve aynı yıl Mustafa Sandal ile "Tekrar" adlı single çalışmasını çıkardı. 2022 yılında "Maske Kimsin Sen?" adlı yarışma programında Eda Ece, Melis Sezen ve Alican Yücesoy ile birlikte jüri üyeliği yaptı. Aynı yıl "Doğu Demirkol ile Alelade Show" adlı talk show programını hazırlayıp sundu.

2023 yılında "Ölümlü Dünya 2" filminde tekrar Zafer karakteriyle izleyici karşısına çıkan Demirkol, Zeki Demirkubuz'un yönettiği "Hayat" filminde de yer aldı. Kendi yazdığı senaryoyla çekilen "Yaşam Koçu" filminde Yağmur Tanrısevsin ile başrolü paylaştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal