HAVELSAN’dan ekonomiye katkı sağlayacak hedef: Afrika pazarındaki etkinlik artırılacak

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, Türkiye’nin Afrika’da yapacağı açılımın temellerinin uzun yıllar önce başladığını dile getirerek, "Biz, Afrika'nın geleceğin parlayan ekonomisi olacağını, bizim için iş fırsatlarının, kültürel ve ekonomik işbirliğinin önünün açık olduğunu düşünüyoruz" sözlerine yer verdi.

26.05.2024-17:44 - (Son Güncelleme: 26.05.2024-17:44) HAVELSAN’dan ekonomiye katkı sağlayacak hedef: Afrika pazarındaki etkinlik artırılacak

Nijerya'nın başkenti Abuja'da düzenlenen 3. Afrika Hava Kuvvetleri Forumu'na katılan HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, şirketin Afrika'daki faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Nacar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika açılımı vizyonu doğrultusunda, bölgedeki dost ve kardeş ülkelerin savunma ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını belirtti. Bu çerçevede, satıcı-müşteri ilişkisinden ziyade stratejik ortaklık kurmayı hedeflediklerini vurguladı.

HAVELSAN’ın Afrika stratejisi

AA’da yer alan habere göre; HAVELSAN'ın Türkiye'nin bölgedeki politikalarına paralel olarak Afrika açılımını başlattığını söyleyen Nacar, 2019 yılından beri bölge ülkeleriyle daha yakın temas kurduklarını ve düzenli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Artık birçok ülkede tanındıklarını belirten Nacar, şirketin BAHA, savaş yönetim sistemleri ve eğitim simülatörleri gibi ürünleri Afrika ülkelerine sunduklarını dile getirdi.

HAVELSAN’dan ekonomiye katkı sağlayacak hedef: Afrika pazarındaki etkinlik artırılacak

Projeler ve ürünler

HAVELSAN’ın Türkiye'deki partnerleri aracılığıyla birçok ürünü kullanıma sunduğunu ifade eden Nacar, "Afrika kıtasına birçok proje göndermek istiyoruz. BAHA (bulutaltı insansız hava aracı), BARKAN (insansız kara aracı) gibi ürünlerimizi ve atış simülatörlerimizi buraya getirdik" dedi.

HAVELSAN'ın Nijerya, Ruanda, Kenya, Uganda, Gambiya, Fas, Tunus, Cezayir, Mısır, Senegal ve Kamerun başta olmak üzere diğer tüm Afrika ülkeleriyle iş geliştirme faaliyetleri yürüttüğünü vurgulayan Nacar, Nijerya'da çok samimi bir ilgi gördüklerini belirtti. Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi'nin (ADVENT) geçen yıl haziran ayında yapılan anlaşma çerçevesinde Nijerya'ya verildiğini anlattı.

İleriye dönük hedefler

Nacar, "BAHA'yı başka ülkelere de ihraç ediyoruz, önü açılıyor. BAHA, hem sistem olarak küçük hem de fiyatı uygun ve kullanımı kolay bir ürün. BAHA'nın bir başlangıç olacağını ve diğer ülkelerin de bunu örnek alarak ürünlerimize talip olacaklarını değerlendiriyoruz" dedi. Ayrıca, Nijerya'da simülatör projelerine başladıklarını ve ATAK helikopter simülatörlerini de yakında vereceklerini belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal