Burdur’da şok eden olay: Diyalize giren hastalar fenalaştı: 18 kişinin durumu ağır

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi alan ve sonrasında evlerine dönen hastalar, bulantı ve kusma şikayetleriyle yeniden hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan 18 kişi ise çevre illerdeki hastanelere sevk edilirken Sağlık Bakanlığı olaya dair soruşturma başlattı. İşte ayrıntılar…

26.05.2024-11:18 - (Son Güncelleme: 26.05.2024-11:18) Burdur’da şok eden olay: Diyalize giren hastalar fenalaştı: 18 kişinin durumu ağır

Burdur Devlet Hastanesi'nde bugün sabah saatlerinde başlayan diyaliz seanslarında, bazı hastalar beklenmedik sağlık sorunlarıyla karşılaştı ve hastaneye başvurdu.

Yetkililer, hastaların durumlarının ağırlaşması üzerine, gün içinde diyaliz işlemi gören tüm hastaları geri çağırmak için telefonla iletişime geçti. Bazı hastaların durumu acil olduğu için ambulanslarla hastaneye getirildi. Sağlık durumu ciddiyetini koruyan 18 hasta, diğer şehirlerdeki hastanelere sevk edildi.

Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı

Sağlık İl Müdürü Murat Erk, hastanede yaptığı incelemelerin ardından yetkililerden bilgi aldı ve Sağlık Bakanlığı'nın da konuyla ilgili bir soruşturma başlattığı açıklandı.

Burdur’da şok eden olay: Diyalize giren hastalar fenalaştı: 18 kişinin durumu ağır

Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamada, gün içinde Diyaliz Ünitesi'nde tedavi gören 31 hastadan bazılarının evlerine döndükten sonra rahatsızlık hissettiği ve bu nedenle hastaneye başvurduğu ifade edildi. Geri çağrılan hastalar, hastanenin Acil Servisi'nde gerekli müdahaleleri aldıktan sonra çevre illerdeki diğer sağlık kuruluşlarına sevk edildi.

Diyaliz merkezi kapatıldı

Diğer hastaların durumu ise dikkatle takip ediliyor ve şu anda Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi geçici olarak kapatıldı. Bu olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal