Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi : en güzel ve lezzetli şenlik böreği nasıl yapılır? Şenlik böreği malzemeleri ve pratik tarifi

Kanal D'nin en çok izlenen programlarından olan Gelinim Mutfakta yarışmasında kıyasıya mücadele sürerken biz de sizler için programda en çok sevilen ve konuşulan yemeklerden biri olan şenlik böreği tarifini hazırladık. İşte nefis şenlik böreği tarifi...

12.05.2022-12:04 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-12:16) Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi : en güzel ve lezzetli şenlik böreği  nasıl yapılır? Şenlik böreği malzemeleri ve pratik tarifi

Nursel Ergin'in sunumuyla seyircilerin beğenisini kazanmaya devam eden Gelinim Mutfakta programında bu hafta harika bir lezzet olan şenlik böreği yapıldı. Bizde sizler için en iyi şenlik böreğinin nasıl yapıldığını derledik, işte harika lezzet şenlik böreği...

Malzemeler

6 tane yufka

300 gram beyaz peynir

15 dal maydanoz

1 su bardağı sıvı yağ

3 tane yumurta

1 litre kadar süt

1 tatlı kaşığı kadar çörek otu

1 tatlı kaşı susam

Şenlik böreği tarifi

Yapılışı

Elimizde bulunan peynirimizi bir kaba aldıktan sonra ufalıyoruz ve maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğruyor ve peynirle karıştırıyoruz.

Yumurtalarımızı farklı bir karıştırma kabına alıp kırıyoruz sonra elimizdeki yağın 2/3'ünü yumurtaların üstüne döküp çatalla karıştırıyoruz.

Sütü üzerine ekledikten sonra karıştırmaya devam ediyoruz. Elimizde kalan bir miktar yağla da böreği yapacak olduğumuz tepsimize sürüp tepsiyi bir güzel yağlıyoruz.

İlk yufkamızı narin dokunuşlarla buruşturup tepsinin yarısına koyuyoruz ve diğer yufkayı da aynı şekilde buruşturup tepsinin diğer yarısına yerleştiriyoruz. Üstüne peynirli harcımızın yarısını serpiyoruz, üzerine de sütlü harcımızdan her yerine denk getirecek şekilde az az döküp ıslatıyoruz.

Diğer 2 yufkamızı da öncekiler gibi koyup kalan sütlü harcımızı da her tarafa aynı oranda dağıtarak böreğin üstüne döküyoruz.

Son kalan 2 adet yufkamızı da diğer aynı şekilde koyup sütlü harcımız her tarfı ıslatacak şekilde döküyoruz. Üzerine susam ve çöreotumuzdan atıyoruz.

Önceden ısıtmış olduğumuz 190-200 derecelik fırınımıza atıyoruz. Fırının ısı ayarı, yufkanın kalınlığı ve büyüklüğü pişme süresini etkileyebilir buna dikkat edelim. Afiyet olsun...

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal