Mate çayı nedir, nasıl yapılır? Mate çayı faydaları nelerdir? Kilo verdiren mucize Mate çayı hakkında bilgiler

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen insanlar internet üzerinden bu konuda araştırmalar yapıyor. Bu besinler arasında mate çayı da yer alıyor. Peki Mate çayı nedir, nasıl yapılır? Mate çayı faydaları nelerdir? İşte kilo verdiren mucize Mate çayı hakkında bilgiler...

12.05.2022-09:22 - (Son Güncelleme: 21.06.2023-17:07)

Yaz mevsiminin başlamasına kısa bir süre kala insanlar tatile fit bir vücutla gitmek için yoğun bir şekilde spor yapmayı sürdürürken diğer yandan beslenme programlarına ekleyebilecekleri yiyecek ve içecekleri bulmaya çalışıyor. Sağlık bir şekilde kilo verilmesine yardımcı olan mate çayının tarifi ve faydaları bir çok insanın gündeminin en üst basamaklarında yer alıyor. Kilo verdiren mucize Mate çayı hakkında bilgiler edinmek isteyen kişiler arama motorlarını meşgul etmeyi sürdürüyor. Mate çayı nedir, nasıl yapılır? Mate çayı faydaları nelerdir?

Mate çayı faydaları nelerdir?

Ilex paraguariensis adı verilen bir bitkinin dal ve yapraklarından üretilen bitki çayına verilen isim olan mate çayı, yerba matesi özelliği sayesinde kişinin iştahını kesiyor ve kilo vermesini hızlandırıyor. Uzmanlar mate çayının sayısız faydası olduğunu ortaya koyuyor. İşte mate çayı faydaları:

Mate çayı

-Mate bitkisi, sindirimi kolaylaştırır ve bağırsakların çalışmasını sağlar.

-Mate bitkisi, kafeinin emilimini geciktirerek kafeine bağlı uyarıcı etmenlerin daha dengeli ve uzun süreli olmasına yardımcı oluır.

-Bakteri, parazit ve mantardan koruyarak enfeksiyonu önler.

-Kan şekerini düşüren mate bitkisi, diyabetin yaratabileceği komplikasyonları engeller.

-Mate çayı, stres ve uykusuzluğun giderilmesinde etkili olur.

-İştahın kesilmesini ve sindirim sisteminin rahatlamasını sağlar.

-İçeriğinde yeşil çaya göre yaklaşık yüzde 90 daha fazla antioksidan barındırır.

-Kanser hücrelerini yavaşlatır ve orofaringeal, özofagus, gırtlak ve mesane kanserlerinin azalmasına yardımcı olur.

-Mate yaprağı, çok sayıda aktif fitokimyasal içerdiği için kalp damar hastalıklarını önlemeyi kolaylaştırır.

-Doğal hücre yenileyici özelliğiyle cildi tazeleyici ve canlandırıcı özellikleri bulunmaktadır. Yaşlanma belirtilerini azaltır.

-Diüretik özelliği sayesinde vitamin ve mineral yapısı olarak da güçlü bir fiziksel performansı vardır. Bu vitamin ve mineraller, vücutta bulunan yağ parçalayıcı enzimlerin hareketini engelleyip yağ emilimini kontrol altına almaktadır.

-Mate bitkisi, spor yapan ve ağır bedensel harekette bulunan kişiler için iyi bir enerji kaynağıdır.

-Vücudun ve zihnin erken yorulmasını önler ve zihinsel olayların artmasına da yardımcı olur.

Mate çayı nasıl yapılır?

Öncelik bir tatlı kaşığı kuru mate yaprağı kurutulur ve minik parçalara bölünür. Bir fincan kaynatılmış su içerisine bir tutam mate bitkisi konur. 5-6 demlendikten sonra süzülür. Günde 1 bardak tüketilmesi yeterlidir. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal