Kanlı Ay tutulmasının burçlara etkileri nasıl olacak?

30 Nisan 2022 Cumartesi gününde gerçekleşen 2022 yılının ilk Güneş Tutulmasından sonra bu senenin ilk Ay Tutulması olayının gerçekleşmesine de çok az bir zaman kaldı. Doğa olaylarına karşı ilgi duyan kişiler '' Yılın ilk Ay Tutulması hangi gün olacak? '' Ay Tutulması olayı burçlara nasıl etki edecek? '' gibi soruların da cevaplarını merak ederek araştırmaya başladı. Biz de sizler için bu konuyu ele alarak araştırdık ve tüm merak edilenleri ile birlikte haberimizde detaylı olarak anlattık. İşte detaylar..

11.05.2022-20:02 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-20:02) Kanlı Ay tutulmasının burçlara etkileri nasıl olacak?

2022 yılının ilk ay tutulması olayının hangi tarihte yaşanacağı konusu ile ilgili olarak merak edilenler gündemde yerini almaya başladı ve bu konu ile yakından ilgilenen kişiler de heyecan içerisinde ay tutulmasını beklemeye başladılar. Hem astrologlar hem de doğa olayları ile yakından ilgilenen kişiler tarafından '' Yılın ilk ay tutulması hangi tarihte yaşanacak? Ay tutulması burçlara nasıl etki edecek? '' şeklinde yer alan soruların cevaplarını araştırma içerisine girdiler. İşte karşınızda 2022 senesinin ilk ay tutulması olayı ile ilgili merak edilenler..

Bu senenin ilk ay tutulması olayı hangi tarihte yaşanacak?

Heyecan içinde beklenmekte olan 2022 yılının ilk ay tutulması olayı 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü gerçekleşecektir. '' Kanlı ay tutulması '' olarak da bilinen bu tutulma olayı burçları da büyük oranda etkisi altına alacaktır.

Akrep burcunda meydana gelecek olan u tutulmanın etkisi ise tam 6 ay boyunca sürecektir. 6 ay boyunca hayatımızda pek çok bittiğine tanıklık edebiliriz. Sabit burç gruplarını daha fazla etkisi altına olacak olan bu ay tutulması, aynı zamanda bakış açımızı da değiştirmemizde bize katkı sağlayacaktır.

Farklı olayları hayatımıza getirecek olan sert bir ay tutulması bizi bekliyorken ayrıca 15 Mayıs Pazar günü ile 16 Mayıs Pazartesi günü ise herkes için epey bir zor geçebilir.

Kanlı ay tutulmasını burçlara etkisi nedir

Ay tutulması burçlara nasıl etki edecek ve bu etkiler ne kadar sürecek?

İkizler burcu ile Yay burcu aksında meydana gelecek olan Güneş ile Ay tutulması yerini Boğa burcu ile Akrep burcu aksında meydana gelecek olan tutulmalara bırakacaktır.

Boğa burcu aksında yaşanacak olan ilk tutulma olayı ise 30 Nisan 2022 Cumartesi günü gerçekleşti ve bu tutulmanın etkileri de tam 6 ay boyunca kendini hissettirecek ve Güneş tutulması da hayatımızdaki başlangıçları temsil edecektir.

30 Nisan 2022 Cumartesi gününde yaşanan Güneş tutulması, çok daha yumuşak ve iyicil etkileri olan bir tutulma olayı olarak kayıtlara geçmiştir. Astrolojiyi takip eden kişiler söz konusu olan bu etkilere karşı çok daha fazla hakim ve dikkatlidirler. Fakat, Mayıs ayı içerisinde meydana gelecek olan Ay tutulması olayının geçişi ise daha sert olacak ve Akrep burcunun da bu olay ile birlikte tehlikeli yüzü ile karşılaşacağız.

Burçtan burca etkisi farklılaşan bu tutulmanın tam tarihi ile Türkiye üzerinden de görülüp görülmeyeceği konusu da oldukça merak edilmektedir.

Çok önemli bir konu olan ve 2023 yılına dek sürmesi beklenmekte olan Akrep burcu ile Boğa burcu aksında yaşanacak bu tutulmaların etkileri de herkesi deyim yerinde ise sarıp sarmalayacaktır.

kanlı ay tutulması ne kadar sürecek

Ay tutulmasından etkilenecek ve Mayıs ayının en şanssız olan burçları

2022 senesinin ilk ay tutulması olayı Mayıs ayı içinde meydana gelecek ve bazı burçlarda da bu olay ciddi anlamda değişikliklerin yaşanmasına sebep olacaktır. Ay tutulması olayı herkesi etkisi altına alırken bazı burçlar için Mayıs ayı içinde daha şanssız bir hal alacaktır. Peki bu şanssız sayılan burçlar hangileri? İşte cevabı..

1. Akrep burcu: geçmişin getirdiği gerginliğe karşı dikkatli olun

2022 senesinin ilk ay tutulması olayının en fazla etkisi altında kalacak olan burçların başında gelen Akrep burçlarıdır. Bu ayda öfke kontrol mekanizmalarını kontrol altına almalarında çok büyük bir fayda var. Ay tutulması olayından dolayı 16 Mayıs 2022 Pazartesi gününde birtakım aksilikler ile karşılaşacak olan Akrep burçları öfkelerini kontrol altına almayı başaramayabilirler. Ani gelen sinir krizleri ile ani alınan kararlardan uzak kalmanız gereken bir tarih olan 16 Mayıs Pazartesi günü, Akrepleri biraz da olsa zor duruma sokabilir. Geçmişin de getirdiği birikim ile beraber Mayıs ayında patlama yaşayacak olan bu burçlar arkadaş ortamlarına girdikleri zaman biraz gergin ve agresif bir tavır içerisinde olabilirler. İş ile kariyer konusunda da asla taviz vermeyen Akrep burçları, duygusal olarak biraz çöküntüye girebilirler. Akreplerin Mayıs ayını hem güzel hem de akıllı bir şekilde değerlendirdikleri zaman bu ayın en şanslı burçları arasında olmaları kaçınılmazdır. Farklı mesleklere yönelmek isteyenler de uygun olan koşulları beklemeden asla hareket etmemelidirler. Mayıs ayı iş değişikliği yapmak için iyi bir ay seçimidir ancak uygun koşullar sağlanmadan da asla ama asla hareket edilmemelidir. Çevrenizde sıradan biri olarak gördüğünüz kişilerin size Mayıs ayı içinde de çok güzel etkileri olacak. İş değiştiren Akrep burçları da yeni girdikleri ortamlarda yeni kişiler ile karşılaşabilirler. Ancak Mayıs ayında birazcık da olsa gergin tavırlar sergilemekten kaçınmanızda fayda var. Hem kollarınızda hem de bileklerinizde ufak çapta rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

2. Yay burçları: mücadele başlıyor

Özgürlüklerine epey bir düşkün olan Yay burçları için Mayıs ayı tam bir mücadele ayı olacak. Aşk ile ilişki konusunda gergin ortamlar ile karşı karşıya kalacak olan Yaylar, ani kararlar almaktan da sakınmalıdır. Eğer bu dönemde akıllıca hareket edilirse karşılarına çıkan fırsatları da görme imkanına sahip olurlar. Yeni sorumluluklar üstlenecek olan Yaylar, maddi olarak da verdikleri mücadelenin karşılığını alacaklar. Ancak, iş hayatında canlarını sıkan kişilere karşı biraz daha sabırlı ve sakin bir hal sergilemek zorundalar. Özellikle de terfi beklentisi olan Yay burçları bu anlamda ince düşünerek sık dokumalıdırlar. Gezmeyi ve eğlenmeyi seven bu burçlar Mayıs ayı içinde biraz da olsa kabuklarına çekilecek ve hayatlarında yaşadıkları ne varsa her şeyi iyice bir gözden geçireceklerdir. Pek çok kişi ile arkadaşlıklarını bitirecek olan Yay burçlarının yeni ortamlarda yeni insanlar ile karşılaşma ihtimalleri de epey bir yüksek. İlişkisi olan Yay burçları ise ilişkileri için son noktayı koyabilirler. Aşkı beklemekte olan Yay burçları da Mayıs ayının bitimine doğru yeni birileri ile tanışarak flört edebilirler.

3. Kova burçları: Mayıs ayı içinde başınızı ağrıtabilirler dikkat edin

Mayıs ayı içinde çevrenizde yer alan eş, dost ya da arkadaşlarınızdan bazı kimseler durduk yere canınızı sıkabilir. Özellikle de Mayıs ayının ortalarına geldiğimiz zaman ani kararlar verebilirsiniz. Bu yüzden de çevrenizde bulunan kişilerden yavaş yavaş uzaklaşarak kendi kabuğunuza doğru çekilmenizde fayda var. Çünkü bazı durumlarda beklenmedik öfke krizlerine yakalanabilirsiniz. Bekar olan Kova burçları platonik aşklarına karşı olan yoğun duygularını bazı kişiler ile paylaşabilirler. Bu konuda ise biraz temkinli ve dikkatli olmanız gerekiyor. Söylediğiniz özel sırrınız başka yerlerde çok farklı şekillerde algılanabilir. Mayıs ayı içerisinde birazcık duygularınızın kontrolünü elinizde tutmanız gerekmektedir. Risk ile gergin olan ortamlardan uzaklaşmalı ve sağlığınızı da bu anlamda korumalısınız. Evli ya da ilişkisi olan Kova burçları ise bu ay biraz partneriniz ile ufak tefek sorunlar yaşama ihtimaliniz var dikkat edin.

kanlı ay tutulmasının burçlara olan etkileri

Ay tutulması olayı nasıl gerçekleşmektedir?

Ay tutulması olayları Dünya 'nın Güneş ile Ay arasına girişi ile başlamaktadır. Dünya burada Güneş ışınlarına karşı bir perde konumundadır ve Ay Tutulması olayı da gölge ile yansımadır. Aslında bu olay bizlere gerçek ile sanalın izdüşümünü anlatmaktadır.

kanlı ay tutulması nedir

Kanlı ay tutulması olayı nedir?

Dünya 'nın gölgesine giren ay, ilk önce karanlık bir görünümdeyken tam olarak gölgeye giriş yaptığında ise kırmızı ile turuncu arasında olan bir renge bürünmektedir. Ayın bu rengi almasının nedeni de gökyüzünün mavi görünmesi ile aynıdır. Atmosfere giriş yapan güneş ışınları renklerine ayrılıp farklı oranlarda yansımaya maruz kalmaktadır. En kırılgan renk olan mavi, gündüzleri gökyüzüne rengini verirken en az kırılganlığa sahip olan renk ise kırmızıdır ve kırmızı renk atmosferi geçerek aya tutulma esnasında bu rengini vermektedir.

Cambridge Üniversitesi Astronomi Profesörü olan Andrew Fabian ise bu tutulma olayının '' Kanlı Ay '' olarak nitelendirilmesini, '' Kanlı Ay olarak söyleniyor çünkü güneş tarafından gelen ışınlar Ay 'a doğru giderken Dünya 'nın atmosferinden geçerek atmosfer tarafından bu ışınlar kırmızı renge çevrilmektedir. Gün batımı esnasında gökyüzünün kızıl renge dönmesi ile aynı sebeptir. '' şeklinde açıklama yapmıştır.

NASA çalışanı olan Gezegensel jeolist Noah Petro da bu durumu '' Ay yüzeyine gün doğumu ile gün batımını yansıtmak gibi bir şey '' olarak ifade etmektedir.

NASA bilim adamlarına göre tutulma esnasında Ay üzerinden Dünya 'yı gözlemlemekte olan bir kimse, bu sebepten dolayı dünyayı kaplayan turuncu ile kırmızı bir renk hüzmesi görmektedir.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal