Geçici görev yolluğu nedir, hangi durumlarda ödenir? 2022 geçici görev yolluğu ücreti

Geçici süreyle bir yere atanan memurlara geçici görev yolluğu adı altında ödeme yapılmaktadır. Peki Geçici görev yolluğu nedir, hangi durumlarda ödenir? İşte 2022 geçici görev yolluğu ücreti...

26.06.2022-00:32 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-00:32) Geçici görev yolluğu nedir, hangi durumlarda ödenir? 2022 geçici görev yolluğu ücreti

Görev aldığı asıl yerden geçici olarak bazı sebeplerden dolayı farklı bir yere atanan devlet memurlarına söz konusu geçici görevleri boyunca ‘’Geçici görev yolluğu’’ adı altında bir ödeme yapılmaktadır. Geçici görev yolluğu son günlerde pek çok devlet memurunun özellikle de yeni kamu personeli olan kişilerin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. 2022 geçici görev yolluğu ücreti ise söz konusu kişilerin arama motorlarında en çok araştırdığı konulardan birisi olarak dikkat çekiyor. Peki Geçici görev yolluğu nedir, hangi durumlarda ödenir?

Geçici görev yolluğu nedir?

6245 sayılı Harcıhah kanuna göre devlet memurları asli görev yerlerinden farklı bir yere herhangi bir sebepten dolayı geçici olarak görevlendirilirse, atandığı bölgedeki belediyenin hizmetlerinden yararlanacaktır. Büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerde kalacak olan memurlar veya kamu hizmetlilerin ise atandıkları yere giderken harcadıkları ulaşım ücreti gidiş ve geliş olacak şekilde geçici görev yolluğu adı altında ödenmektedir.

Geçici görev yolluğu

6245 sayılı Harcıhah kanuna göre geçici görev ile farklı bir yere atanan kişilere günlük olarak gidiş ve geliş ulaşım ücretlerinin ödenmesinin şartları şunlardır:

- Devlet memurunun atandığı il, ilçe veya kasabının asli yerin dışında olması

- Kişinin kalacak bir yerinin olmaması

- Yerleşim merkezine araç ile gidip gelmesinin zorunlu olması şartları koşulmaktadır.

Bu şartları karşılayan devlet memurlarına gidiş ve geliş ulaşım ücretleri geçici görev yolluğu adı altında ödenecektir. Geçici görev yolluğu masrafı kişinin bağlı olduğu kamu kurum ve kuruluşları tarafından karşılanmalıdır. Böyle bir yerde geçici görev yapanın geçici görev yolluğunda görevli bulunduğu yerde konaklama imkanının bulunmadığını, bu sebeple 6245 sayılı Harcırah Kanununun 21 inci maddesi gereğince günlük yol masraflarının kendisine ödenmesini beyan etmesi gerekmektedir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal