MTV borcu nereye, nasıl ödenir? MTV ödememe cezası ne kadar? Motorlu Taşıtlar Vergisi PTT ve e-Devlet'ten ödenir mi? 2022 MTV borcu ödenen bankalar

Kara yolları Trafik Kanunu'nun belirlediği şartlar çerçevesinde trafik şubelerine kaydı yapılan motorlu taşıtlardan yılda iki kez Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınır. Peki, MTV borcu nereye, nasıl ödenir? MTV ödememe cezası ne kadar? Motorlu Taşıtlar Vergisi PTT ve e-Devlet'ten ödenir mi? İşte, 2022 MTV borcu ödenen bankalar..

25.06.2022-23:43 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-23:43) MTV borcu nereye, nasıl ödenir? MTV ödememe cezası ne kadar? Motorlu Taşıtlar Vergisi PTT ve e-Devlet'ten ödenir mi? 2022 MTV borcu ödenen bankalar

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) araç sahibi olan herkesin yılkda iki kez ödemekle yükümlü olduğu bir vergi türüdür. Bu vergi, Kara yolları Trafik Kanunu tarafından belirli şartlar esas alınarak belirlenmiştir.

Araç sahipleri, araçlarını satın aldıktan sonra ödemekle yükümlü olduğu ücretler arasında Motorlu Taşıtlar Vergisi'de (MTV) vardır. Her yılın Ocak ayında ve Temmuz ayında olmak üzere yılda iki kez ödenen MTV borcu, son günlerde ödeme yapmak isteyen araç sahipleri tarafından 'MTV borcu nereye, nasıl ödenir?' şeklinde sorularla sorgulanmaya başlandı.

MTV borcu nereye, nasıl ödenir?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), her yıl Ocak ve Temmuz ayı olmak üzere vergi boru adı atında iki taksit şeklinde tahsil edilir. Diyene araç sahipleri iki taksit yerine tek seferde de ödeme yapabilirler. MTV borcu ödemesinin yapılması için araç sahiplerine birden çok seçenek sunulmuştur. Motorlu Taşıtlar Vergisi, anlaşmalı PTT şubelerinden veya anlaşmalı bankalardan, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde ya da vergi dairelerinde ödenebiliyor.

MTV borcu nereye, nasıl ödenir

Araç sahipleri MTV borcunu bağlı bulundukları vergi dairelerine giderek araç plakaları söylemeleri durumunda vergi borcunu sorgulayabilir ve ödemeyi gerçekleştirebilirler. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) 'https://intvrg.gib.gov.tr/' adresine giriş yaparak MTV borcu ödemek isteyen araç sahipleri ise siteye giriş yaptıktan sonra ilgili ekrandan kredi kartı ile ödemelerini yapabilirler.

2022 MTV borcu ödenen bankalar

Motorlu Taşıtla Vergisi (MTV) borcu anlaşmalı olunan bankalar aracılığı ile de yapılabilir. Günümüzde birçok banka vergi tahsili ile yetkilendirilmiştir. İstenirse şubeden istenirse online bankacılık sistemi üzerinden MTV ödemesi alan bankalar ise şöyle sıralanır:

Akbank, Aktif Yatırım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, AlternatifBank, AnadoluBank, Arap Türk Bankası, Citibank, Denizbank, Burgan Bank, Fibabanka, Finansbank, HSBC Bank, ICBC Turkey Bank, İNG Bank, Kuvettürk Katılım Bankası, Odea Bank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Turkishbank, Turkland Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım Bankası.

Vadesi geciken MYV borcu nereye ödenir?

Vadesi veya günü geçen MTV borç ödemesi için de aynı yöntemler kullanılabilir. Bankalardan ya da GİB üzerinde bulunan güncel tutar hesaplanır ve araç sahibine yansıtılır.

MTV ödememe cezası ne kadar?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) zamanında ödenmediği takdirde her ay mevcut borca ek olarak faiz işlenir. Uzun süre ödeme yapılmadığı durumlarda ise Maliye Bakanlığı, tarafınıza bir ihtar yazısı gönderir. İhtar yazısı gelmesi sonrası ödeme yapılmazsa, banka hesaplarınıza ve aracınıza haciz işlemleri başlatma durumu doğar. Bundan dolayı Motorlu taşıtlar Vergisi (MTV) borcunuzla ilgili ödemelerinizin zamanında ve gününde yapmanız gerekir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal