Gazze yağmur sularına teslim: Şiddetli yağmur yağışı Filistinlileri zor durumda bırakıyor!

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, Filistinliler için daha zorlu bir süreç başlamış olacak. İsrail'in ablukası ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde etkili şiddetli yağışlar, yüz binlerce insanın sığındığı çadır ve barınma merkezlerinde su baskınlarına neden olarak süreci daha da zorlu bir hale getirdi.

27.01.2024-17:23 - (Son Güncelleme: 27.01.2024-17:23)

Gazze Şeridi, dün geceden itibaren şiddetli yağışın etkisi altında aldı. İsrail'in hava, kara ve denizden yoğun şekilde saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Başta kuzey ve güney bölgelerinde yüz binlerce Filistinlinin sığındığı birçok barınma merkezi ve çadırın sular altında kalmkaldığı yönünde görüntüler ortaya çıktı. 

Ekiplerin işi gittikçe zorlaşıyor!

Filistin Sivil Savunma Sözcüsü Muhammed Basal, yaptığı açıklamada, son günlerde Gazze'nin çeşitli kentlerinde çadır ve evlerin su altında kaldığını dair binden fazla ihbar aldıklarını söyledi. Yağmur suyu pompalarını çalıştırmak ve kurtarma araçlarını su basmış bölgelere taşımak için gerekli miktarda yakıtın bulunmamasının sivil savunma ekiplerinin işini zorlaştırdığını aktaran Basal, yerinden edilen insanların, gıda kıtlığı ve yüksek fiyatlar nedeniyle gittikçe kötüleşen yaşam ve sağlık koşullarda olduğunu ve salgın hastalıkların yayıldığını ifade etti.

Gazze yağmur sularına teslim

Uluslararası tüm kurumlara çağrı: Yakıt ihtiyacı var!

Gazze Belediyeler Birliği Koordinatörü Hüsni Muhenna da yaptığı açıklamada, hava şartları ve şiddetli yağış nedeniyle vatandaşların evlerine ve barınma merkezlerine kanalizasyon sızıntısı konusunda uyardı. Şiddetli yağmur nedeniyle çadırların su altında kalması yerinden edilenlerin koşullarını daha da kötüleştirdiğini belirten Muhenna, İsrail saldırıları nedeniyle tahrip olan kanalizasyon şebekesinden atık suların sızdığı Gazze kentinin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan ve Ebu Raşid göletlerinin yağışlarla taşması ve evlerin atık sular altında kalmasından endişe duyduklarını belirtti. Ayrıca Muhenna, daha büyük tehlikelerle karşılaşmadan sivil savunma ekipleri ve çalışanların görevlerini yerine getirebilmesi için acil bir şekilde yakıt sağlanması gerektiğini vurgulayarak, uluslararası tüm kurumlara bu konuda adım atmalarını istedi. İsrail'in aralıksız saldırıları ve bu saldırılarda binalarının ve teçhizatının hedef alınmasından dolayı ayrıca yakıt kıtlığı nedeniyle hizmetlerinin çoğunu sunamaz duruma gelen Gazze Belediyesi de göletteki suyu tahliye edemiyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal