Kuzey Kore tehdit etti: ABD, Güney Kore’ye destek verecek!

Dünyanın en gizemli ülkeleri arasında kabul edilen Kuzey Kore’ye ABD’den dikkat çeken açıklama. Kuzey Kore'nin ABD’ye yönelik yaptığı sık sık tehditlere ilişkin yanıt gecikmedi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, tehditlere karşı müttefiklerini korumak adına ne yapılması gerekiyorsa yapacağını söyledi.

27.01.2024-13:43 - (Son Güncelleme: 27.01.2024-17:27)

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük olarak yağtığı basın açıklamasında, Kuzey Kore'nin füze denemelerine ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Kirby, Kuzey Kore'nin balistik füze kabiliyetlerini geliştirme peşinde olduğunun farkında olduklarının uyarısında bulundu.

Güçlü bir iş birliği halindeyiz!

Dünya gündemine çokça yer bulan Kuzey Kore'nin tehditlerine karşı, ABD ve müttefiklerini korumak için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacaklarını belirten Kirby, Başkan Joe Biden'ın Güney Kore ve Japonya'daki yetkililerle üçlü iş birliğinde olduğunu aktardı.

Kuzey Kore ABD'yi tehdit etti

ABD’den Güney Kore’ye destek!

Bu senenin Kasım ayında seçime gidecek ABD’nin ve Güney Kore'de yapılacak seçimlere istinaden olası Kuzey Kore provokasyonlarına karşı ne gibi tedbirlerin alındığına yönelik soru üzerine Kirby, hiçbir yabancı aktörün seçimlere müdahale etmemesi gerektiğini, söz konusu müdahale girişimleri tespit etmek ve engellemek için özenli davranacaklarını açıkladı.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal