Gaziantep'te Sağlık Çalışanlarına Saldırı

Sağlık çalışanlarına şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Bu seferde Gaziantep'te bir hastanede sağlık görevlilerine hakaret ve saldırıda bulundular.

24.02.2021-16:03 - (Son Güncelleme: 24.02.2021-16:03) Gaziantep'te Sağlık Çalışanlarına Saldırı

Gaziantep'te özel bir hastanede acil serviste görev alan 3 sağlık çalışanı, hasta ve yakınları tarafından darp edildiler. Sağlık çalışanları yaralanırken, 5 hasta yakını ise gözaltına alındı.

Evinde düşerek başından yaralanan Muzaffer B. isimli vatandaş dün gece saatlerinde oğulları tarafından tedavi için Karataş Mahallesi'ndeki özel bir hastanenin acil servisine götürüldü.

İddialara göre Emrah B. ve Hanifi B. babalarına anında müdahale edilmemesi sebebiyle tartıştıkları sağlık çalışanlarına küfür ve hakaret etmeye başladılar. Olay sonrası da  hasta yakını 5 kişi, sağlık çalışanlarına saldırdı.

Olay anında çıkan kavgada yumruklanan hemşirelerden  Sinan Şahin, Furkan Aslan ve Abdulkadir Güneş yaralandı. Sağlık görevlileri saldırının ardından darp raporu alarak güvenlik güçlerine şikayetçi oldu. Polis ekipleri de şikayet üzerine aralarında hasta kişinin oğulları Emrah B. ve Hanifi B.'nin de olduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Tutuklanmaları talep edildi.

2 KİŞİ DARP EDİLDİK

Acil serviste yoğunluk olduğunu söyleyerek biraz bekletilmeleri üzerine: 'Hasta geldiğinde acil birimimizde yoğunluk vardı. Biz hastayı müdahale bölümüne aldık ve doktoru bekliyorduk. Doktor ise o sırada durumu daha acil olan bir başka hastaya bakıyordu. Bir anda hasta yakınları bağırıp, hakaret ederek bize saldırdılar. Beni ve iki arkadaşımı darp ettiler. Sağlık çalışanlarının bunca emeğinin karşılığının bu olmaması gerekiyor. Sağlık çalışanlarına artık şiddet uygulanmasın.' dedi.

SALDIRIDA: DİŞİM KIRILDI

Uygulanan bu şiddeti asla hak etmediğini söyleyen sağlık görevlisi şu şekilde konuştu:

'Olay akşam saatlerinde gerçekleşti. O sırada cerrahi müdahale odasında müdahale yapıyordum. O sırada içeriden arbede sesleri gelmeye başladı. Alçı odasından çıktım o anda hemşire arkadaşlarıma saldırdılar. Ayırmaya çalıştığım anda aldığım yumruk darbesi ile dişim kırıldı' dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ARTIK ZARAR GÖRMEK İSTEMİYOR

'Son zamanlarda sağlıkta şiddet olayları artmaya başladı. Bu olay Türkiye'nin her yerinde yaşanıyor. Artık sağlık çalışanlarına zarar gelsin istemiyoruz.'' 

HAKARETE VE SALDIRIYA MARUZ KALDIK

'Hasta akşam saatlerinde acil servise geldi. İlk değerlendirmemizi yaptık hastaya. Hemşire arkadaşımız pansuman yapmak için odanın dolu olduğunu ve hastanın çıkması için beklemesi gerektiğini söyledi. Bir anda hakaret edip saldırmaya başladılar. Biz hasta yakınlarını sakinleştirmeye çalıştık. Daha sonra bana da saldırdılar. Sağlık çalışanlarına şiddet değil destek olunsun istiyoruz' şeklinde konuştu.

SALDIRILARA RAĞMEN TEDAVİ ETMEYE DEVAM ETTİK

Hastanenin acil birimi doktorlarından Ali Demir, olayın ardından sorumlulukları gereği sağlık çalışanları yakınlarınca darp edilen hastanın tedavisini yaptıklarını ifade ederek şöyle söyledi:

'Acil servis doktoruyum. Olay sırasında başka bir hastanın servise yatışıyla ilgili uzman doktorla görüşüyordum. Daha sonra hastaya ve yakınlarına birkaç dakika beklemelerini söylediler. Ben hastaya bakıp müdahale ederken sağlık çalışanı arkadaşlarımıza hakaretler edildi. Biz buna rağmen tedaviye devam ettik. Daha sonra iş tehdit boyutuna geldi ve arbede yapılmaya başlandı. Biz yine tedaviyi bırakmadık. O sırada bir arkadaşımızın dişini kırdılar. Bir arkadaşımızın üzerini parçaladılar. Artık artan sağlıktaki şiddet olayları nedeniyle korku yaşıyoruz.' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal