05.01.2021-09:26 (Son Güncelleme:14.05.2024-12:45)


1

Portekiz'de Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı olan 41 yaşındaki hemşire Sonia Acevedo, 2 gün sonra yaşamını yitirdi. Öncesinde herhangi belirgin bir hastalığı veya alerjik bir geçmişi olmadığı belirtilen Acevedo'nun otopsi raporu bekleniyor.



2

Avrupa'da etkisi her geçen gün artmaya devam eden Kovid-19 salgınına karşı, 27 Aralık'ta Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde aşı uygulamaları başlamıştı.



3

Portekiz'de 30 Aralık 2020'de Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını olan Portekiz Onkoloji Enstitüsü Pediatri Bölümü'nde (OPI) çalışan 41 yaşındaki Sonia Acevedo, 2 gün sonra yaşamını yitirdi.



4

Otopsi Raporu Bekleniyor

Otopsi Raporu Bekleniyor

Yetkililer, Acevedo'nun ani ölümüne neden olan durumun arkasında aşının olup olmadığıyla ilgili herhangi bir kanıt bulunmadığını ve olayın derinlemesine araştırıldığını bildirdi. Kesin ölüm nedeni için otopsi raporunun beklendiği belirtildi.



5

‘Belirgin Bir Hastalığı Yoktu’

‘Belirgin Bir Hastalığı Yoktu’

OPI’nin açıklamasına göre, Acevedo'ya aşı uygulamasının ardından herhangi bir olumsuz reaksiyon görülmediği, daha öncede belirgin bir hastalığı veya alerjik bir geçmişi bulunmadığı belirtildi.



6

‘Kızıma Ne Olduğunu Bilmek İstiyorum’

‘Kızıma Ne Olduğunu Bilmek İstiyorum’

Portekiz basınına açıklamalarda bulunan Acevedo'nun babası Abilio Acevedo, ‘O iyiydi. Hiçbir sağlık sorunu yoktu. Kovid-19 aşısını yaptırdı fakat hiçbir semptom göstermedi.



7

Ne olduğunu bilmiyorum. Sadece yanıtları istiyoruz. Kızımın ölümüne neyin yol açtığını bilmek istiyorum’ diye konuştu.



8

Portekiz medyasının haberlerine göre, Acevedo'nun OPI'de aşılanan 538 sağlık çalışanından birisi olduğu belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR