Gaziantep'te Fabrika Kuran Suriyeli İş İnsanı Pastil Üretip Yurt Dışına Satıyor

4 yıl önce Suriye'den Türkiye'ye gelen iş insanı Mahmut Fallaha, Gaziantep'te fabrika açtı. Pastil üreten Fallaha, ekonomiye milyonlarca dolarlık katkı sağlıyor.

23.04.2019-13:08 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-12:50) Gaziantep'te Fabrika Kuran Suriyeli İş İnsanı Pastil Üretip Yurt Dışına Satıyor

Suriyeli iş adamı Mahmut Fallaha, Gaziantep'te açtığı fabrikada pastil üreterek Orta Doğu ülkelerine satıyor.

Suriye'de senelerdir süren iç savaşta yüz binlerce insan yaşamını yitirdi, milyonlarca insan da ikamet ettikleri yerleri terk ederek emniyetli gördükleri yerlere sığınmak zorunda kaldı. İç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen 300'ün üstünde Suriyeli iş insanı da açtıkları işletmelerle ekonomik faaliyetlerini sürdürüyor. Suriyeli iş adamı Mahmut Fallaha, yaklaşık 4 sene önce geldiği Gaziantep'te 500 bin dolar yatırımla fabrika açtı. Fabrikada üretilen pastiller Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor.

"YAPTIĞIM YATIRIMLA EKONOMİYE KATKI SAĞLADIĞIM İÇİN MUTLUYUM"

Fallaha, uzun seneler Suriye'de ürettiği pastili Gaziantep'te açtığı şirketle sürdürdüğünü ifade etti. "Ürettiğimiz boğaz pastili yüzde 100 doğal. Vücuttaki ter kokusuna ve boğaz rahatsızlıklarına iyi gelen, ferahlatan bir şeker." diyen Fallaha, şunları söyledi:

"Şu an üretim yaptığımız fabrikayı yaklaşık 500 bin dolar sermayeyle açtık. Zamanla büyüdük bir de kozmetik ürünler imal eden tesis açtık. Orada da üretim sürüyor. 2018 senesindeki ihracatımız yaklaşık 3 milyon dolar. Ürünümüze güveniyoruz. İnşallah iç piyasaya da girmekte kararlıyız. Türkiye piyasasına girmek için gerekli girişimleri yaptık. Üretim için lazım olan sertifikalarımız mevcut. Ürünlerimiz Türk Standardları Enstitüsü koşullarına uygun. Türkiye'yi ikinci vatanım olarak kabul ediyorum. Yaptığım yatırımla ekonomiye katkı sağladığım için mutluyum. Şimdi tek arzum en kısa zamanda Türkiye piyasasına girebilmek."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşaı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal