Gazeteci Hüsnü Mahalli'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaretten Hapis Cezası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmek suçlaması ile yargılanan gazeteci Hüsnü Mahalli, 2 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

08.11.2018-14:09 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-14:02) Gazeteci Hüsnü Mahalli'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaretten Hapis Cezası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikayeti ardından açılan davada gazeteci Hüsni Mahalli'ye hapis cezası verildi.

Gazeteci Hüsnü Mahalli’nin bir yazısında ve katıldığı televizyon programında gerçekleştirdiği konuşmadaki sözleri sebebi ile "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Kurul halinde görev yapan kamu vazifelilerine hakaret" suçlarından yargılandığı dava karara bağlandı. Sanık Hüsnü Mahalli'ye "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması ile 2 sene 5 ay hapis cezası verildi. Mahalli'ye "Kurul halinde görev yapan kamu personeline hakaret" suçundan ise 1 sene 8 ay hapis cezası verilerek bu hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi.

"CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı ise "Şikayetimiz sürmektedir. İddianamede bildirildiği gibi Cumhurbaşkanının ismi ve makamı geçmiştir. Hakaret suçunun kanuni unsurları meydana gelmiştir. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

İKİ SUÇTAN CEZA VERİLDİ

Mahkeme, sanık Hüsnü Mahalli'ye "Kurul durumunda görev yapan kamu personeline hakaret" suçlaması ile 1 sene 8 ay 25 gün hapis cezası verdi. Sanığın sabıkasız olması, bir daha suç işlemeyeceği doğrultusunda kanaat olması sebebiyle hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 sene süreyle denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi. Mahkeme sanık Mahalli'ye "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan ise 2 sene 5 ay 5 gün hapis cezası verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sosyal medya üstünden devlet büyüklerine hakaret ettiği suçlaması ile gözaltına alınan Hüsnü Mahalli, 15 Aralık 2016'da gönderildiği mahkeme tarafından tutuklanmıştı. 6. Asliye Ceza Mahkemesi de Mahalli'nin "kaçma olasılığının bulunmaması, tutuklulukta kaldığı süre, talep edilen cezanın miktarı ve mağdur üstünde baskı olması girişiminde bulunulmasının olanaksız olmasını" dikkate alarak 20 Ocak'ta tahliyes etmişti. Mahkeme, sanığın üstüne atılı fiilin basılmış eser yoluyla işlenmesini dikkate alarak dosyayı vazifesizlik kararıyla İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sevk etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal