'Galatasaray’ı İyi Bilmeyenler 'Yarışa havlu attı' Sanıyor.'

Ünlü spor yazarı Şansal Büyüka, Galatasaray'ın Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup ettiği karşılaşma için değerlendirmeler yaptı.

02.03.2020-10:27 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-10:23) 'Galatasaray’ı İyi Bilmeyenler 'Yarışa havlu attı' Sanıyor.'
Ünlü spor yazarı Şansal Büyüka, Galatasaray'ın Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup ettiği karşılaşma için değerlendirmeler yaptı.

İşte Şansal Büyüka'nın yazısı şu şekilde:

Galatasaray takımını “Maraton” koşan atlete benzetiyorum. Uzun mesafeli bu yarışa her yıl sakin başlıyor, genellikle gerilerde kalıyor, hatta gözden kayboluyor. Galatasaray’ı iyi bilmeyenler “Yarışa havlu attı” sanıyor.

Oysa öyle değil... Galatasaray usta bir koşucu gibi nefesini ayarlıyor, gücünü ayarlıyor, mesafeyi ayarlıyor, mesafe kısalmaya başlayınca hızını arttırıyor, önde koşmaktan yorulan rakiplerini geride bırakıyor ve genellikle yarışı hedefe vararak tamamlıyor.

Süper Lig’in 2020 sezonunda değişen bir şey yok. Galatasaray, aynı Galatasaray... “Gözden kayboldu, havlu attı” diye düşünülürken, her sezon olduğu gibi önce gölgesi, sonra kendisi göründü. Sakin ama kararlı geliyor. Heyecanlanmıyor, telaş yapmıyor, eli-ayağı birbirine dolaşmıyor.

Yarıştığı rakiplerini birer birer geçmeye başladı. Elbette halen önünde ve yanında “kararlı” biçimde yarışan rakipleri var. Ama hepimiz biliyoruz ki, Galatasaray buraya kadar getirdiği yarışı, bundan sonra bırakmaz. Belki geçilir ama kilometrelerce süren yarışı son metresine, son nefesine kadar kovalar.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal