Galatasaray Lemina’sız Bu Virajları Dönebilir mi?

Dev Derbi öncesi Fanatik Gazetesi spor yazarı Mehmet Demirkol, değerlendirmelerde bulundu.

19.02.2020-11:55 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-11:48) Galatasaray Lemina’sız Bu Virajları Dönebilir mi?

Süper Lig’in 23. Hafta karşılaşmasında Fenerbahçe kendi evinde Galatasaray’ı konuk edecek. Dev derbi öncesi Fanatik Gazetesi spor yazarı Mehmet Demirkol, değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor çok kolay gole gidiyor. Sosa, Nwakeme, Sörloth çok yüksek güvenle, çok özel performanslar sergiliyorlar. N’Diaye’nin katkısı da Obi ve Sosa’yı rahatlattı. Bir de Uğurcan’ın oluşturduğu direnç var. Unutmamalı; Fenerbahçe’yi bugün krize sokan, Trabzonspor’u canlı tutan direnç noktası, sadece ve sadece Uğurcan’ın 2 hafta önce gösterdiği performanstı.

Başka bir şey değil. Bu yüzden normal şartlarda Trabzsonpor’u en avantajlı takım olarak görürüm. Buradaki soru işareti şu: Bunca yıllık hasret, klasik Trabzonlu sabırsızlığı gibi psikolojik etkenlerin etkisi ne olur? Bu hafta bu anlamda mutlak bir kırılma noktası: Sivas-Alanya, Beşiktaş-Trabzonspor, Fenerbahçe- Galatasaray... Bir anda 7 takım 5 puanlık bir banda sıkışabilir.

Ya da Fenerbahçe, Beşiktaş ve Alanya yarıştan kopabilir. Tüm bu tabloda oyun açısından 3 takımı diğerlerinden önde görüyorum: Başakşehir, Galatasaray ve Trabzonspor... 3 takımın ortak özelliği, yüksek kaleci performansları, oturmuş orta saha/savunma refleksleri...

Okan Buruk’un maç içi değişiklikleri ve orta saha merkezinde 2 oyuncu kullanması sebebiyle sorunlar yaşıyorlar. Galatasaray’ı en çok zorlayacak konu ise Lemina’nın sakatlığı olacak. Yine de Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Sivasspor ve Beşiktaş virajlarından ‘Leminasız’ çıkacak bir formül bulabilirse, Terim; Trabzonspor’u strese sokar. Bu işi ondan iyi yapan yok. Bu çerçevede kesin bir favori belirlemek için bu haftanın sonuçlarını beklemek lazım.

Bu lig bize Nisan ortasında bir şampiyon da verebilir, son haftaya 3 takım hesapla da girebilir. Hakem rezaletleri olmasa harika bir yarış var diyebiliriz. Dolayısıyla haftaya bir daha konuşalım.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal