Galatasaray Adası'nda Yıkım Çalışmaları Yeniden Başladı

İBB tarafından 2 sene önce yıkım kararı verilen Galatasaray Adası'nda söküm çalışmaları yeniden başladı.

29.05.2019-12:45 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-12:40)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen kararla Galatasaray Adası'nda yer alan imara aykırı yapılar 2 yıl önce yıkılmıştı. Geçen bir senenin sonrasında adanın söküm çalışmalarına yeniden başlanırken havuz bölümünde bulunan tahtalar işçiler tarafından sökülmeye başlandı. Söküm çalışmaları ise havadan görüntülendi.

ADANIN YAN TARAFLARI KAPATILDI

Çekilen görüntülerde adanın yan kısımlarının boğazda kötü bir görüntü oluşmaması için kapatılmaya başlandığı fark ediliyor. İşçiler bir yandan da adada yer alan havuzun içerisindeki kısımları söküyor. İlerleyen zamanlarda moloz yığını olarak duran bölümlerin de sökülerek kaldırılması düşünülüyor.

ÇALIŞMALAR 2017 YILINDA BAŞLAMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimleri tarafından 28 Mayıs 2017 tarihinde sabaha karşı yapılan çalışmalar çerçevesinde ada üstünde yer alan ve uzun seneler önce yapılan yerlerin bir kısmı yıkılmıştı. Galatasaray Adası'nın ikinci yıkım çalışmaları ise 2018 senesi Temmuz ayında yapılmıştı. Yıkım çalışmalarının ikinci bölümünde ise adada yer alan yazlık restoran ve bazı ofislerin yıkım işlemleri sona ermişti. Yıkımların sona ermesinin sonrasında İstanbul Boğaz'ındaki tek ada olma niteliğini taşıyan Galatasaray Adası'nda bugüne dek bir çalışma olmamıştı. Yaklaşık bir senenin sonrasında başlayan söküm çalışmalarının son durumu havadan görüntülendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal