G7 zirvesinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin çevrim içi katılımıyla gerçekleştirildi

G7 zirvesinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin çevrim içi katılımıyla gerçekleşen toplantıda ABD hükümeti Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar uygulamaya karar verdi.

09.05.2022-13:11 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-13:11) G7 zirvesinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin çevrim içi katılımıyla gerçekleştirildi

G7 Zirvesinde Yaptırım Kararı: Amerika Birleşik Devletleri, Rusya’nın önde gelen bankalarından olan Sberbank, Gazprombank yöneticilerine ve 3 televizyon kanalına da yaptırım uyguladı.

G7 zirvesinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin çevrim içi katılımıyla gerçekleşen toplantıda ABD hükümeti Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar uygulamaya karar verdi.

3 televizyon kanalına yaptırım

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Rusya hükümetine savaş desteği veren kişi ve kuruluşlarının yaptırım listesine eklediğini açıkladı. Yaptığı açıklamada Rus devlet bankasının da listede yer aldığı önde gelen iki bankanın yönetim kurulu üyeleri, 10 bağlı kuruluşu, devlet destekli silah üreticisine ve devlet kanalı olan üç televizyon kanalının yer aldığı kaydedildi. 

G7 Zirvesi

Yaptırım listesinde yer alanlar

Yapılan açıklamada Rusya hükümetine ait Moskova Sanayi bankası, 10 bağlı kuruluşa, Rusya’nın en büyük bankalarından biri olan Sberbank’ın 8 yönetim kurulu üyesine ve Rusya devletinin önde gelen bir diğer bankası olan Gazprombank’ın da 27 yönetim kurulu üyesinin yaptırım listesinde olduğunu açıkladı. Rus hükümetine askeri ve istihbarat alanında destek sağlayan savunma şirketi Promtekhnologiya'nın ve Rusya’nın 3 televizyon kanalına da yaptırım uygulandığı gözlemlendi.

Janet Yellen

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’nin yaptığı açıklamada Rusya ve Rus seçkinleri tarafından gelebilecek yaptırımlar için önlem alan ABD hükümeti Rus kaynaklı kullanılan hizmetleri kesmek için harekete geçerken, Amerikalıların Ruslara muhasebe ve danışmanlık hizmeti vermesini yasakladığını ifade etti. 

Bununla birlikte Janet Yellen, konuyla ilişkin yaptığı değerlendirmede, ABD Hazine Bakanı Janet Rusya'nın ekonomisini ve Ukrayna'ya yönelik saldırıları gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu hizmetler ile teknolojilere erişimini daha da kısıtladıklarını belirtti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal