Fransa'da Kara Yelekliler Pantheon'u Bastı

Fransa'da kendilerini "Kara yelekliler" olarak tanıtan oturma izni olmayan göçmenler Paris'te Pantheon'u basarak protesto gösterisi düzenlediler

13.07.2019-12:26 - (Son Güncelleme: 13.07.2019-12:19) Fransa'da Kara Yelekliler Pantheon'u Bastı

Fransa'da oturma izni olmayan göçmenler "Kara Yelekliler" adı altında bir araya geldiler. Paris'ta Pantheon'u basan protestocular, kendilerine oturma izni verilmesini talep ettiler.

Paris'teki turistik mekanlardan biri olan Pantheon'u basan 200-300 kişi, Batı Afrika kökenli göçmenler olup, kendilere Sarı Yelekliler ile benzer olarak "Kara Yelekliler" adını taktılar.

Protestoculardan biri, "Fransa için izinsiz, sessiz ve cansızız. Saygısızlığınızı kınamak için büyük adamlarınızın mezarlarına geldik" şeklinde ifadelerde bulundu.

Polisin müdahale ettiği protestoculardan birkaçı gözaltına alındı.

Sağ kanat lideri Marine le Pen, bunu kabul edilmez olarak tanımladı ve sosyal medya hesabında "Fransa'da yasadışı göçmenlerin tek geleceği kovulmak, yasa bu" ifadesinde bulundu.

DESTEKLEYENLER DE VAR  

Tam tersi bir şekilde Kara Yelekliler'i destekleyen Fransız siyasetçiler de bulunuyor.

Ulusal Meclis üyesi Eric Coquerel, "Benim için her şey çok önemli. Umarım talepleri duyulur. Bu insanlar uzun süredir bunu protesto ediyorlardı. Fakat şu ana kadar hükümetten hiçbir adım görmediler" açıklamasında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal