Fransa Cumhurbaşkanı Macron Türkiye'nin Usulsüz Davrandığını Söyledi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e Doğu Akdeniz desteği geldi. Türkiye'nin bölgede usulsüz davrandığını söyleyen Macron, Yunanistan'ı desteklediğini söyledi.

23.08.2019-10:46 - (Son Güncelleme: 23.08.2019-10:38) Fransa Cumhurbaşkanı Macron Türkiye'nin Usulsüz Davrandığını Söyledi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Elysee Sarayı’nda bir araya geldi.

Macron görüşme öncesi yaptıkları ortak basın toplantısında Miçotakis ile AB ve Yunanistan’ı ilgilendiren pek çok meseleyi ele alacaklarını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e Doğu Akdeniz’deki petrol arama faaliyetleri sebebiyle Yunanistan ve Türkiye arasında meydana gelen krizde AB ve Fransa olarak Yunanistan’ın tarafında olduklarını, Türkiye’nin uluslararası hukuka aykırı davrandığını ifade etti.

"TÜRKİYE HUKUKA AYKIRI DAVRANIYOR"

Avrupa Bütçesi, Yunanistan’ın ekonomik durumu ve Avrupa savunması gibi pek çok önemli meselenin konuşulacağını bildiren Macron, "Elysee Sarayı’nda Ayrıca Doğu Akdeniz’deki gerginliği de görüşeceğiz. Türkiye’nin son girişimini uluslararası hukuka aykırı görüyoruz. Bu hususta Yunanistan, AB ve Fransa olarak tam bir koordinasyon içerisindeyiz. Ve problemin çözümü için bu hususta koordineli kalmaya devam edeceğiz" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal