Firefox'un Yeni Eklentisi Kullanıcılar İçin Sahte e-Posta Üretecek

Mozilla Firefox için geliştirilen yeni bir tarayıcı eklentisi kullanıcıların bir kereye mahsus ya da az kullanmaları gereken e-posta adresleri üretmelerini sağlıyor. Kullanıcılarını hackerların e-postalara gönderikleri zararlı yazılımlardan korumayı amaçlayan eklenti açık kaynak kodlu geliştirildi.

05.05.2020-16:52 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-16:49) Firefox'un Yeni Eklentisi Kullanıcılar İçin Sahte e-Posta Üretecek

Mozilla tarafından üretilen eklenti şu an kısıtlı bir şekilde kullanıma sunuldu. Eklenti, dijital hizmetlere abone olmak ya da başka amaçlar için kullanılmaya yönelik gerçek e-posta adresini vermek istemeyenlere, tek tıkla gelen kutusunu asıl e-posta adresine yönlendirme yapan e-posta adresi üretiyor.

Mozilla'nın sadece Firefox'ta çalışan bir tarayıcı eklentisi olarak sunduğu Firefox Private Relay, şu aşamada sadece davetle katılımcı kabul ediyor. Buna rağmen, eklentiyi indirmek için herhangi bir kod gerekmiyor ve Firefox mağazasından rahatlıkla indirilebiliyor.

Herhangi bir web sitesinde form doldurulurken aktive olan ve tek tıkla formdaki e-posta kısmını gerçek e-posta adresinize yönlendirilen bir rumuzla, ya da "sahte e-postayla" değiştiren hizmet, kişilerin kimliklerini ve gizliliklerini korumayı hedefliyor.

Bu sayede, bir sitenin güvenlik açıkları sebebiyle kullanıcı verilerini sızdırması sonucu e-posta adreslerine ve şifrelere ulaşan kötü niyetli kişilerin, bu bilgileri başka platformlarda da deneyerek daha fazla hasara sebep olmalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Bu sistem, her platforma ayrı bir adres üreteceği için böyle bir durumun yaşanması neredeyse imkansız hale gelecek. Özelliğin herkesin kullanımına sunulması, bu yılın son dönemlerinde mümkün olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal