Fındık hasadı başladı: Saatte 2 bin TL kazanıyorlar

Fındık sezonunun açılması ile beraber Ordu’da patoz mesaisi başladı. Yılda bir defa yapılan hasat döneminde, bir saat çalışanlar 2 bin TL kazanıyor.

23.08.2023-15:52 - (Son Güncelleme: 23.08.2023-16:02) Fındık hasadı başladı: Saatte 2 bin TL kazanıyorlar

Karadeniz bölgesinde fındık hasadı başladı. Yüksek kesimlerde fındık hasadı devam ederken, kurutulan mahsulü kabuğundan ayırmak için patoz dönemi başladı. Yılda bir defa uygulanan patoz dönemi için, bir saatte 2 bin TL veriliyor. 

Binbir zahmetle toplanan ve kurutulan fındığın, kabuklarından ayrılması için yoğun mesai başladı. Geçtiğimiz yıl Patozcular, bin TL olan saatlik çalışma ücretini, bu yıl 2 bin TL olarak belirledi.

Bir saatte 2 bin TL kazanıyorlar

İsmail Yini isimli patoz sahibi bu yıl rekoltenin düşük olduğunu söyledi. Mahsul az olduğu için üreticinin memnun olmadığını, harmanlarda daha az çalıştıkları için kendilerinin de sezondan beklentilerini alamadıklarını ifade eden Yini, “Fiyatlarda oynamak zorunda kaldık, daha uyguna çalışıyoruz. Şu anda maliyetler karşısında 2 bin 500 TL’den aşağı makine kurmamamız gerekiyor. Yaklaşık 25 gün daha mesaimiz devam eder, gece-gündüz uyku olmadan çalışıyoruz” diye konuştu.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal