Filistin Dışişleri Bakanı AB'nin Netanyahu'ya yaptırım yapılmasını istedi: Durum kontrolden çıktı

İsrail- Gazze savaşı, 3.5 aydır kanlı bir şekilde devam ederken, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun söylemlerine karşılık Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, AB'den Netanyahu'nun yaptırıma maruz kalınmasını istedi. İşte detaylar...

22.01.2024-19:20 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-19:50)

7 Ekim’de başlayan İsrail- Filistin savaşı, Acımasız İsrail’in masumları öldürmesiyle sürüyor. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun geçtiğimiz günlerdeki skandal açıklamalarına ise Filistin bürokratları, AB’ye tepki gösterdi.

Netanyahu

“Durum kontrolden çıktı”

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Avrupa Birliği'nden (AB) derhal ateşkes çağrısında bulunmasını ve iki devletli çözüme karşı olduğunu açıklayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yaptırım uygulamasını istedi. Bölgede Sağlık sisteminin çöktüğüne işaret eden ve durumun kontrolden çıktığını ifade eden Maliki, "Geçen 3 buçuk ay içinde öldürülen, yaralanan ya da enkaz altında kalan Filistinlilerin sayısı yüzlerle, hatta binlerle ifade ediliyor. Durum kontrolden çıkmaya başladı. Sağlık sistemi çökmüş durumda. On binlerce yaralı Filistinlinin Gazze Şeridi'nde tedavi edilmesinin hiçbir yolu yok, hatta tedavi için Gazze'den ayrılmaları bile mümkün değil” ifadelerini kullanırken Maliki, derhal ateşkes çağrısında bulunulması gerektiğini dile getirdi.

AB’ye çağrı yaptı

Öte yandan Maliki, AB'nin "iki devletli çözümü" reddeden Netanyahu'ya yaptırım uygulamasını beklediğini "Sizden (AB) Netanyahu ve Orta Doğu'da çözüm ve barış şansını yok eden taraflara karşı yaptırımlar uygulamayı düşünmeye başlamanızı bekliyorum. Bence şu anda AB'nin kolektif sorumluluğu, liderlik ve cesaret göstermeleri ve doğru pozisyonu almaya hazır olmaları gereken bu kritik noktada yatıyor. Aksi takdirde, (AB'deki) çifte standart konusunda uzun zamandır söylediklerimiz böyle bir durumda açıkça ortaya çıkacaktır” sözleriyle açıkladı.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal