FETÖ'nün İşlerinde Fransa'nın Parmağı Çıktı!

Son dönemde MİT'in yürüttüğü başarılı operasyonlarla çökme noktasına gelen FETÖ, en son Gabon'da ağır darbe aldı. Gabon'da Fransa, FETÖ'yü korumaya çalıştığı bilgisine ulaşıldı.

10.04.2018-16:33 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-15:52) FETÖ'nün İşlerinde Fransa'nın Parmağı Çıktı!

Son dönemlerde art arda gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla FETÖ'nün sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde korkulu rüyası olan MİT, bu kez Gabon'da operasyon gerçekleştirdi. FETÖ terör örgütünün elebaşları sıfır hata ile gerçekleşen operasyonla Türkiye'ye getirilirken, Gabon'da örgüt mensuplarının görev yaptığı eğitim kurumunun kısa süre önce kağıt üzerinde Fransa'ya devredildiği öğrenildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FTE/PDY) Orta Afrika ülkesi Gabon'daki örgütlenmesini çökerten bir operasyon yaparak örgütün 3 kritik ismi Türkiye'ye getirdi.

FETÖ'nün Gabon örgütlenmesi içindeki Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal, MİT'in operasyonuyla yakalanırken, Gabon'un başkenti Librevil'den özel uçakla getirildikleri Türkiye'de adli makamlara teslim edilen örgüt mensuplarının sorgusu sürdüğü öğrenildi.

EN GÜÇLÜ KALEDE DARBE YEDİLER

FETÖ, özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin sonrasında ülkeden kaçma talimatı almış ve dünyanın her yanına dağılmıştı.

Özellikle teşkilata yurtdışında operasyon yapma yetkisinin verilmesinin sonrasında MİT, yaptığı yurtdışı operasyonlarla dünya üzerinde hiç bir noktanın FETÖ mensupları için güvenli bir yer olmadığını göstermiş oldu.

FETÖ üyeleri genellikle ABD, Almanya, Yunanistan ve bazı Türki cumhuriyetlerde saklanmaya çalışırken, örgüt içindeki üst düzey teröristlerin en önemli kaçış yerlerinden birini de Afrika oluşturuyor.

MİT'in Afrika'daki bu operasyonu aynı zamanda örgütün en güçlü olduğunu düşündüğü yerde dahi operasyon yemesi bakımından büyük mesaj içeriyor.

PASAPORTLARI VERMEK İSTEMEMİŞ

Paris merkezli Fransız şirketine ait görünen FETÖ'nün La Lumiere Eğitim Kurumları Müdürü Osman Özpınar, Pedagoji Direktörü İbrahim Akbaş ve sözde öğretmen Adnan Demirönal adlı zanlılar yakalandı.

Bunlara sonradan eğitim kurumun muhasebe sorumlusu Fikriye Akbaş da gözaltına alınanlara eklendi. Osman Özpınar'ın eşi Nesibe Özpınar da kendilerine ait pasaportları vermediği için karakola götürüldü. Pasaportları Özpınar ailesinden alan polis, daha sonra Nesibe Özpınar'ı serbest bıraktı.

FRANSA, FETÖ'YÜ KORUMAK İSTEMİŞ

Diğer yandan, FETÖ'ye Fransa'nın Afrika'da korumak istediği de belirlendi. Gabon'un FETÖ ile mücadelede Türkiye'nin yanında yer alma kararının ardından FETÖ yöneticilerinin çalıştığı okulun kağıt üzerinde Fransa'ya satıldığı ve 13 Nisan tarihinde devir işlemlerinin bittiği öğrenildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal