Fenerbahçe'de Ersun Yanal Sınıfta Kaldı!

Süper Lig'in 23. hafta maçında Fenerbahçe kendi evinde ezeli rakibi olan Galatasaray'a 3-1 mağlup oldu. Bu yenilginin ardından Sarı Lacivertli takımın Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın seçimleri çok tartışıldı

27.02.2020-09:14 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-09:10) Fenerbahçe'de Ersun Yanal Sınıfta Kaldı!

Fenerbahçe için Kadıköy’de Galatasaray’a yenilmek sonsuza kadar sürdürülemezdi elbette. Bir gün bu gerçekleşecekti. Taraftar şimdiden bu hezimetin faturasını Ersun Yanal’a kesti bile. Evet zaman zaman hakem hatalarıyla can yandı ama ortada zincirleme bir hatalar zincirinin olduğu da gözden kaçırılmamalı.

Ersun Yanal, Cocu’dan sonra göreve büyük bir krediyle gelse de kötü performansıyla o krediyi son damlasına kadar kullandı. Ve onu getiren tribünler artık gitmesi için homurdanmaya başladı. Ersun hoca yaptıkları ve yapmadıklarıyla bu kez ciddi şekilde sınıfta kaldı. Fatih Terim derbi için ‘kariyerimde ilk kez futbolcularıma ev ödevi verdim’ diyerek ne kadar titiz çalıştığını anlatırken Ersun Yanal’ın son anda koca sezon sadece 31 dakika sahada kalmış Tolgay Arslan’ı oynatması anlaşılır bir durum değildi.

Ersun Yanal’ın bugüne kadar Vedat ile Mevlüt’ün birlikte oynayacağı bir formül üzerinde çalışmaması büyük bir antrenörlük zaafıdır. Fenerbahçe’nin hücumdaki B planı sezon boyunca Tolga’yı çıkarıp Deniz Türüç’ü almak, Rodrigues’i çıkarıp Dirar’ı koymanın ötesine geçmediği için taraftarın ibresi Ersun hocayı gösteriyor zaten. En basitinden rakipte Lemina yokken, merkezde bir fazla oyuncuyla kalarak stoperlerin üzerinde baskıyı artırmak dediğinde Vedat’ın arkasında Mevlüt akla gelmiyorsa Fenerbahçe’nin hücumunda kimse B ve C planlarından söz edemez.

Hasan Ali temmuzda sakatlanmasına rağmen yerine bir tek sol bek alternatifinin üretilmemiş olması ciddi bir planlama hatasıdır. Dirar’ın sol bek olarak oyuna girdiği AUDİ CUP’ta kriz sinyalleri alınmış olmasına rağmen ne Ersun hoca, ne Comolli ne de yönetim adım atmadığı için bugün Fenerbahçe saha içinde sorun yaşıyor.

Adil Rami’nin geçmişine bakarak alınması, Sadık sakat, Jailson güven vermezken Zanka’nın satılması başlı başına birer planlama hatası olarak karşımızda duruyor. Buna mukabil Ersun Yanal’ın Falette’i sisteme dahil edememesi, Tolga Ciğerci’den forvet yaratma hevesinden Ferdi Kadıoğlu’nu kenarda unutması hatalar zincirine halka ekliyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal