Fas’ın Ekonomik Kalkınma Programı Türkiye’yi Örnek Aldı

Türkiye ekonomisiyle örnek olmaya devam ediyor. Fas’ın yeni ekonomik kalkınma programı Türkiye örnek alınarak oluşturuldu.

28.05.2021-11:02 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-12:04)

Fas’ta 2035 senesine kadar planlanması düşünülen yeni ekonomik kalkınma programı açıklandı. Fas Kalkınma Komitesi Başkanı Şekib Bensumi basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda yeni ekonomik programı Türkiye’nin deneyimlerinden örnek alındığını bildirildi. 

KOMİTE BAŞKANI BENSUMİ AÇIKLAMA YAPTI 

Komite başkanı Bensumi yaptığı açıklamada Türkiye üzerinden örnekte bulunarak, "Örneğin, özel bir şirket ülkenin (Türkiye) toplam ihracatının yüzde 10'una katkıda bulunuyor. 2 binden fazla patente sahip’ ifadelerini kullandı. 

‘KAMU VE ÖZEL SEKTÖR ARASINDA ORTAK POLİTİKA HAYATA GEÇİLMELİ’ 

Fas'ta kamu ile özel sektör içinde beraber yapılan bir politikanın gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Bensumi, ülkenin ekonomisine faydalı bir şekilde katkı sağlamak için yurt dışına gönderilen malların üst kısmına 'Fas'ta üretilmiştir' şeklinde yazının yazılmasının gerektiğini söyledi. 

Diğer yandan Fas'ta enerji ücretleri konusuna da değinen Bensumi, Türkiye’de 0,07 doları geçmeyen elektrik fiyatının ülkede kilovatsaat başına 0,12 dolara çıktığını, bu fiyatın Fransa ile aynı seviyede olduğunu bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal