Facebook’un sahibi Meta açıkladı: Twitter’ın rakibi Threads Perşembe günü kullanıma açılıyor

Facebook, Whatsapp ve Instagram platformlarının sahibi Meta şirketi, birkaç yıldır geliştirilme aşamasında olan Threads adlı uygulamanın Perşembe günü kullanıma açılacağını duyurdu. Threads’in Twitter’a ciddi bir rakip olması bekleniyor.

04.07.2023-10:36 - (Son Güncelleme: 04.07.2023-18:11)

Elon Musk’ın dikkat çeken değişiklikleri sonrası büyük tartışmaların ortasında kalan Twitter’a yeni bir rakip geliyor. Facebook, Whatsapp ve Instagram platformlarının sahibi Meta şirketi, birkaç yıldır geliştirilme aşamasında olan Threads adlı uygulamanın Perşembe günü kullanıma açılacağını duyurdu.  

Instagram ile bağlantılı şekilde çalışacak uygulama, Apple Store’da da yerini aldı.

Twitter’a ciddi rakip geliyor

Apple Store’daki açıklamada yeni platform, 'metin tabanlı sohbet uygulaması' olarak tanımlanıyor. 

Meta Threads Uygulaması

Uygulamanın Google Play Store’da yer alan açıklaması ise şu şekilde: “Threads, toplulukların bir araya gelip bugün önem verdiğiniz ve yarın trend olacak konuları konuştuğu yerdir. İlgilendiğiniz şey ne ise, onu üreten insanları ve seven diğer insanları takip edip bağlantı kurabilirsiniz ya da kendiniz bir üretici olup, fikirlerinizi, görüşlerinizi ve yaratıcılığınızı dünyayla paylaşabilirsiniz.”

Uygulamanın, Elon Musk'ın tweet görüntülemeye sınırlama getirmesi ve Twitter Blue abonesi olmayanların Tweetdeck kullanmasını engellemesinin ardından kullanıma sunulması nedeniyle iki platform arasındaki rekabeti artırması bekleniyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal