Yargıtay son noktayı koydu: Kiracıları sevindirecek gelişme

Yargıtay’dan kiracı ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklardan birisi olan tadilat masrafı ile ilgili dikkat çeken bir karar geldi. İşte detaylar...

04.07.2023-10:30 - (Son Güncelleme: 04.07.2023-17:20)

Yıllardır kiracılar ile ev sahiplerini karşı karşıya getiren tartışma konularından birisi olan tadilat masrafları ile ilgili Yargıtay’dan dikkat çeken bir karar geldi.

Tadilat masrafları senelerdir kiracılar ve ev sahipleri arasında ciddi bir tartışma konusu. Antalya'da bir kiracı, ev sahibine karşı bu çerçevede açtığı davayı kazandı. Kiralanan evde yapılacak faydalı ve zorunlu tadilatların masrafları ev sahibinden istenebilecek.

Yargıtay son noktayı koydu

Kiracı evde tadilat yapmak istediği zaman sadece haber bile verebilir. Kiracı ihtiyaç dahilinde evde tadilat yapabilir ve bu masrafların parasını ev sahibinden isteyebilir. Antalya'da bir kiracı dükkana tadilat yaptırdı. Mülk sahibinden masrafların karşılanmasını istedi. Olumsuz yanıt alınca mahkemeye başvurdu. Yargıtay'ın son kararı kiracıların yüzünü güldürdü. Kiralanan evde yapılacak faydalı ve zorunlu tadilatların masrafları ev sahibinden istenebilecek.

Tadilat Masrafları Kararı

Tek bir şartı var

Kiracı ev sahibinden yapılan masrafları kuruşu kuruşuna alabilir ancak bunun bir şartı var. Kiracı oturduğu sürece ev sahibinden bu masrafları isteyemez ancak taşınırken isteyebilir.

Evin eskimesini dairelerden çıkılmasını istiyorlar

Kanal D Haber'in haberine göre bir vatandaş, "Kiradan düşüleceğini bildikleri için genelde kabul etmiyorlar. Evin eskimesini, dairelerden çıkılmasını istiyorlar. Bizzat kendim yaşadım" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal