Et beni nedir, nasıl düşürülür? Et benlerini döken evde hazırlayabileceğiniz doğal tarifler

Bazen kötü bir görüntü sağlayan bazen de kişileri rahatsız eden et benlerini basit ve kolay yöntemlerle düşürmek mümkün mü? Vücudunuzun herhangi bir yerinde görmek istemediğiniz et benlerini dökmeye yarayan ve evde hazırlanan doğal tariflere haberimizin detayında ulaşabilirsiniz.

18.04.2022-00:40 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-00:40) Et beni nedir, nasıl düşürülür? Et benlerini döken evde hazırlayabileceğiniz doğal tarifler

Cilt katmanları üzerinde farklı nedenlerden dolayı oluşan deformasyon sonucunda meydana gelen et benleri tıp dilinde genel olarak akrokordon, fibroepitelyal polip ve molluscum pendulum adlarıyla anılır. Cildin kendi renginde ya da kahverengi tonlarında ortaya çıkan et benleri vücudun her yerinde çıkabilirler.

Saha çok vücut kıvrımları ve sürtünme yerlerinde ortaya çıkan bu et benleri bazen kötü bir görüntü saplar bazen de kişiyi rahatsız eder. Göz kapaklarında, koltuk altlarında ve boyunlarda daha çok rastlanılan et benleri her yaşta görüldüğü gibi yaş ilerledikçe görülme sıklığının artığı fark edilir.

Et beni nedir, nasıl düşürülür

Toplumun yaklaşık olarak yüzde 25'lik kısmını etkileyen bir sorun haline gelen et benleri 1 veya 1'den fazla da görülebilir. Sap denilen bağlantı noktasıyla vücuda bağlı olan bu benlerin kimiler küçük kimilerinin boyutu da oldukça büyüktür. Zararsız olarak bilinen et benlerinin ezilmeleri veya koparılmaları bazı durumlarda ağrı yapabilir.

Et beniyle ilgili en çok gelen şikayetlerden biri estetik açıdan kötü bir görüntü vermesidir. Et beni ile ilgili tedavi için mutlaka bir uzmana görünmekte fayda vardır. Hekimlerin tavsiyelerine göre de bitkisel ve doğal yollar denenebilir.

Et beni neden ortaya çıkar?

Et benleri vücutta kolajenin cildin yağlı katmanları üzerinde birikmesinden dolayı meydana gelir. Genetik geçişli olarak tanımlanan et benleri gebelik sürecinde meydana gelen hormonal değişimlerden de gelişebilir.

Sürekli kravat, boğazlı kazak gibi vücudu sıka giysilerin kullanılmasında dolayı da çıkabilen et benleri kan akış yoluyla beslenir, Şayet et benine kan akışı kesilirse ben kendiliğinden kuruyarak düşer.

Et benlerini döken evde hazırlayabileceğiniz doğal tarifler

Et beni nedir, nasıl düşürülür

Limon suyu

İçeriğinde bulunan asit ve pH düşürücü etkisinden dolayı et benleriyle başa çıkmayı başaran doğal şifa kaynağı olan limonun bir tanesinin suyu ile yarım bardak suyu karıştırdıktan sonra pamuk yardımıyla karışımı et beninin üzerine sürebilirsiniz.

Limon suyu

Bu yöntemi haftada 3 kere tekrarladıktan sonra yaklaşık olarak 1 ay gibi bir sürede et beninizden kurtulabilirsiniz.

Aspirin

Aspirin

İki adet aspirin bir yemek kaşığı suda ezilerek macun haline getirilir. Bu macun et beni üzerine sürülür ve yara bandı ile kapatılır. 3 saat sonra yara bandı çıkarılır ve bölge ılık suyla yıkanır. Haftada 2 kez tekrarlanan bu yöntem bilinen en etkili yöntemdir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal