Estonya Turu

Cumhuriyet ile yönetilen ülke, Kuzey Avrupa’da yer alan bir Baltık devletidir. Ayrıca da Sovyetler Birliğinden ilk çıkan ve kendi parasını basan ülkedir. Estonya aynı zamanda Avrupa’nın da en az nüfuslu ülkelerinden biri olarak da bilinmektedir. Doğa severlerin çok seveceği özellikleri de mevcuttur ayrıca.

22.06.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:55) Estonya Turu

Ülke topraklarının neredeyse yarısı ormanlarla kaplı ve 1500’den fazla ada barındırmaktadır. 133 bin tane olan halk şarkılarıyla da en büyük halk şarkısı koleksiyonu olan ülke haline gelmiştir. Ayrıca dünyadaki en yüksek interneti barındırır ve ücretsiz wifi uygulamasıyla halkına ücretsiz internet temin etmektedir Estonya. Ülkede elektronik aşırı kullanılmaktadır vergi beyanından seçimlere kadar çoğu sektör elektronikle işini görmektedir. Estonya’da genelde kağıt kullanımı yoktur. 7 yaşından itibaren çocuklara bilgisayar ve programlama dersleri öğretilmeye başlanmaktadır. Ayrıca ülkenin anayasasında ‘’İnternet ücretsiz karşılanması gereken bir vatandaşlık hakkıdır.’’ yazmaktadır. Böylece ülke dijital başvuruları 2025 yılına gelindiğinde 10 milyona çıkarmayı hedeflemektedir. Bu planla da ülkenin gelir düzeyi sürekli yükselmektedir. Estonya turu yapmadan önce dillerini araştıralım;

Dilleri

Resmi dili Estonca’dır. Ayrıca ülkede Rusça, İngilizce, Almanca, İsveççe gibi dillerde konuşulmaktadır.

İnanç

Halkın yaklaşık yüzde 75’i herhangi bir inanca sahip değildir Estonya’da. Dünya üzerindeki en ateist nüfusa sahip olan ülke unvanını almıştır ayrıca. Estonların yalnızca yüzde 16sı gibi bir kesimi Tanrının varlığına inanmaktadırlar. Estonya turu yaparken bunlara şaşırabilirsiniz. Ülkedeki en yaygın din ise Hristiyanlık dininin Lütercilik mezhebidir. Ülkede yaşayan Rus azınlıklar ise genellikle Hristiyanlığın Doğu Ortodoks mezhebinden olmuşlardır.

Ne zaman gidilir?

Hâkim olan iklim türü ılıman iklimdir bu sebeple kışlar kar yağışlı ve soğuk geçeceğinden ülkeyi ziyaret etmek için en doğru zaman ilkbahar ve yaz ayları olacaktır.

Ekonomisi

Estonya turu denildiğinde ekonomisinden bahsetmeden olmaz. Bunu bilip gitmekte fayda var. Estonya halkının ekonomisi sanayi ile geçimini sürdürmektedir. Sanayide ise petrol ve petrol ürünleri önemli yer tutmaktadır. Yapı malzemeleri üretmeleri de sanayii gelişimi konusunda oldukça rol oynamıştır. Ayrıca ağaç işleme sanatı oldukça değer verdikleri bir iştir. Kâğıt, mobilya ürünleri gibi pek çok şey yapılmaktadır.

Kültürü

Estonyalılar genellikle sevecen ve sıcak kanlı insanlardır. Genellikle konuşkan olan halk oldukça yardımsever özelliği ile dikkat çekmektedir. Estonya Küba ile birlikte en yüksek okuma yazma oranına sahip ülkelerdendir ayrıca. Estonya’da genel olarak caddeler akşam 19.30’dan sonra boşalmaktadır. Ve ülkede trafik sorunu ile karşılaşılmamaktadır. Kent merkezlerinde yine de tramvay bulunmaktadır bunun dışında otobüslerle de ulaşım sağlanabilmektedir. Başkenti olan Tallinn’de ise ulaşım ücretsizdir. Ayrıca taciz, tecavüz gibi suçların da en az görüldüğü ülkelerden biridir Estonya.

Mutfağı

Genellikle Danimarka, İsveç, Rusya gibi mutfaklardan esinlenmiştir. Ülke mutfağının genelde kullandığı ana malzemeler ise sosis, et, patates ve krema gibi yiyeceklerdir. Mutfağın en ünlü yemekleri arasında ise etli güveç, kızartma çeşitleri, deniz ürünlerinden oluşan yiyecekler gibi yemekler bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal