Eski Fenerbahçeli Stephen Appiah’tan Irkçılığa Tepki!

Bir dönem ligimizde Fenerbahçe forması giyen Ganalı eski futbolcu Stephen Appiah, son dönemde futbolda artan ırkçılığa ilişkin, "Siyahi de beyaz da değilim, kahverengiyim." ifadesini kullandı.

28.12.2018-15:16 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-15:14) Eski Fenerbahçeli Stephen Appiah’tan Irkçılığa Tepki!

Fenerbahçe’nin eski futbolcularından Stephen Appiah, futbolda son zamanlarda yaşanan ırkçılık olaylarına sert tepki gösterdi.

Kariyerinin hiçbir döneminde siyahi olduğu için problem yaşamadığını belirten Ganalı eski oyuncu, ırkçılığı kategorilere ayırdığını belirtti.

Irkçılığın sebeplerinden birinin de rekabetten kaynaklandığını ifade eden Appiah, "Mesela Lionel Messi siyahi bir futbolcu olsa ve siz Barcelona'ya karşı mücadele etseniz, taraftarlarınız onun futbolunu olumsuz etkilemek adına her yolu deneyecektir. Fakat bunu siyahi olduğu için değil, dünyanın en iyisi olduğu için yapacaklar." şeklinde konuştu.

Ganalı eski oyuncu, bazı taraftarların da yalnızca siyah renge karşı önyargıları sebebiyle oyuncuları ıslıkladığını vurgularken, "Bunu neden yaptığını sorsanız, rasyonel bir açıklama yapamaz." dedi.

"Bizim siyahi olduğumuzu da kim söylüyor?" diyen ve son dönemde futbolda artan ırkçılığa karşı çıkan Appiah, şu ifadeleri kullandı:

"Kendi ten rengimin siyahla alakası olmadığını söylediğim zaman arkadaşlarım bana gülüyor. Mesela elime bak. Siyah mı bu? Telefonum siyah örneğin, fakat elim kahverengi. Ben siyahi de beyaz da değilim, kahverengiyim. Biri kahverenginden rahatsız oluyorsa ona bir şey yapamam."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal