'Ersun Yanal Dönemi Kötü Bitti'

Eski futbolcu Erman Özgür, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan yarı final kupa maçının ilk ayağını değerlendirdi.

04.03.2020-09:51 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-09:49) 'Ersun Yanal Dönemi Kötü Bitti'

Fenerbahçe’nin tek orijinal savunmacısı Falette de sakatlanınca hem savunma göbeği hem de 3’lü orta sahası topla oynamayı seven oyunculardan oluştu. Trabzonspor’un önde basma çabası işte bu 5 oyuncunun kolay top kaybetmemesi sayesinde boşa gitti.

İki takım da etkili hücum edemezken Fenerbahçe skoru dengede, topu da ayağında tutarak ilk yarıda istediğini aldı. 2. yarıya Trabzonspor daha istekli başladı. İlk yarı iyi gözüken orta sahadan bozma stoperlere önce Sörloth kesti cezayı, sonra sol bek Deniz Türüç’e Ekuban’ın asistinde Novak. Bu gollerle Fenerbahçe için risk alma zamanı gelmişti.

Zajc ve Ferdi hamleleri ile gerçek anlamda hücum etmeye başladılar. Karşılığını Ekici’nin ortasında belki de ilk kez santrforu Muriç’in pozisyona girip tur için umut tazelediği golle aldı. Sonuçta Trabzon küçük de olsa avantaj yakaladı, Fenerbahçe için ise Ersun Yanal döneminin kötü bitti.

Ersun Yanal için genel bir değerlendirme yapsam neden Mehmet Ekici, Tolgay, Ferdi ve Zajc’ın, bu takımın kalitesini arttırabileceği ortadayken sezon boyunca daha fazla süre almadı diye sorardım.

Futbolda bir oyuncuyu özellikle de santrforu en değerli kılan ayrıntı dengede giden oyunu bireysel çabası ile değiştirebilmesidir. İşte Sörloth bu özelliği ve formuyla kalitesini yine gösterdi.

Fenerbahçe’nin Falette’nin sakatlığından sonra ne kadar orta saha oyuncusu varsa sahaya sürmek zorunda kalışı gecenin olayıydı. Kazanmış olmasına rağmen Trabzonspor bunu yeterince avantaja çeviremedi.

Uğurcan’ın arkasında beklemesine rağmen iyi çalışıp yüksek konsantrasyonla sahada olduğunu hissettiren Erce’yi de çok beğendim.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal