Ermenistan’da Türkiye’ye F-16 Vermeyin Kampanyası

Türkiye’nin tüm dünyada geniş yankı uyandıran ABD yapımı F-16 talebi Ermenistan’ın da gündeminde.

09.10.2021-09:35 - (Son Güncelleme: 09.10.2021-09:46)

Türkiye savunma sanayi alanında dünyada konuşulacak adımlar atmaya devam ediyor. Dün alınan bilgiye göre Türkiye ABD’den 40 Adet F-16 talep etti. Daha önce Rus yapımı HSS aldığı için yine ABD yapımı F-35 projesinden çıkartılan Türkiye’nin bu hamlesi tüm dünyada farklı şekillerde yorumlanırken komşu ülkeler de Türkiye’ye F-16 verilmemesi için kampanya başlattı.

ERMENİ STK’LAR: TÜRKİYE’YE F-16 VERMEYİN!

Dün gündeme gelen Türkiye’nin F-16 talebi komşu ülkelerden de tepki topladı. Çok kısa süre önce Türkiye’nin hava kabiliyetleri sayesinde Azerbeycan’ın Ermenistan işgalindeki Karabağı kurtarmasının ardından yine Türkiye’nin hava kuvetlerini güçlendirme çabası Ermenistan’ı rahatsız etti. Ermenistan sivil toplum kuruluşları dün sosyal medyada başlattıkları kampanya ile ABD’nin Türkiye’nin F-16 talebine olumsuz cevap vermesini istedi. ‘No Jets For Turkey’ (Türkiye’ye Jet Yok) etiketi ile başlatılan kampanyaya Ermeni STK’larının haricinde PKK’ya yakınlığı ile bilinen Avrupalı çeşitli STK’lar da destek verdi. Bir Ermeni sivil toplum kuruluşu olan ANCA, Twitter hesabından Amerika’da yerleşik olan sivil toplum kuruluşlarının Türkiye’nin almak istediği F-16’larla ilgili karşı bir kampanya başlattığını duyurdu. Paylaşımda ‘NoJetsForTurkey’ etiketine yer veren ANCA’nın ardından bir çok kurum ve kuruluş da bu kampanyaya destek verdi. 

Türkiye'ye jet yok

UZMANLAR: F-16 TALEBİ TÜRKİYE’NİN SON DİPLOMATİK ADIMI

Türkiye’nin F-35 projesinden çıkartılmasına rağmen ABD’den 40 adet F-16 talep etmesi uzmanlar tarafından farklı yorumlara sebep oldu. Bir çok uzman bunun bir sinir ve sınır testi olduğunu Türkiye’nin ABD ile olan ilişkisini test ettiğini iddia etti. Bazı uzmanlar ise bu adımın yeni bir diplomatik adımın önemli bir parçası olduğunu paylaştı. Taleple ilgili henüz ortada bir cevap veya detay yok

Ermenistan F-16

F-16 NEDİR?

1970 yılından beri ABD tarafından üretilen taarruz uçağıdır. Türkiye’nin envanterinde de bulunan uçak uzun yıllardır Türkiye ordusu tarafından kullanılmaktadır. Hem havadan havaya hem de sınır ötesi operasyonlarda bombardıman uçağı olarak kullanılmaktadır. Üretildiği yıldan beri sürekli modernize edilen F-16’lar günümüzdeki en maharetli taarruz uçağıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal