Ermenistan'a Girişi Çıkışlar Kapatıldı Her Yer İşgal Edildi

Ermenistan'da, Mecliste yapılan başbakanlık oylaması ardından bu sabah Nikol Paşinyan öncülüğündeki eylemciler başkente giriş çıkışları ve havaalanı yolunu kapadı.

02.05.2018-09:46 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-09:42) Ermenistan'a Girişi Çıkışlar Kapatıldı Her Yer İşgal Edildi

Ermenistan'da Başbakan Sarkisyan'ı istifa etmesi için başlayan eylemler, Paşinyan’ın başbakan olmamasından sonra artarak devam ediyor.

Reuters'ın görgü tanıklarına dayandırdığı haberde, sabah saatlerinde başkente girişler eylemciler tarafından kapatıldı.

Protestocuların havaalanına giden yolu da kapattığı bilgisine ulaşıldı.

Başbakan Serj Sarkisyan'ın istifası sonrasında dün Ermenistan parlamentosunda başbakanlık oylaması yapılmıştı. Oylamaya başbakan karşıtı gösterilere liderlik eden Nikol Paşinyan tek aday olarak girmiş fakat başbakan olmak için gereken 53 oyu alamayarak 45 oyda kalmıştı.

Nikol Paşinyan oylamanın sonrasında, iktidar partisini halka savaş açmakla suçlamış ve destekçilerine alana çıkmaları için çağrı yapmıştı.

Muhalif Paşinyan, meclisteki başbakanlık oylaması ardından yaptığı konuşmada, "Yarın bütün Ermenistan’da genel grev ilan ediyorum. Yarın 08.15’ten itibaren ne kapatabilirsek, bütün Ermenistan caddelerini, metroları, havaalanı yollarını kapatıyoruz. Başbakan adayı olarak bütün devlet görevlilerine sesleniyorum, grev ilan ediyoruz’’ diye çağrı yapmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal