Türkiye Nijerya'ya Başsağlığı Diledi

Dışişleri Bakanlığı, Nijerya’nın Mubi şehrinde bir camiye karşı DEAŞ tarafında gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınadı ve Nijerya hükümetine ve halkına taziyeleri iletti.

02.05.2018-09:32 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-09:30) Türkiye Nijerya'ya Başsağlığı Diledi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Nijerya'nın Mubi şehrinde bugün bir camiye düzenlenen terör saldırısında çok sayıda kişinin yaşamını kaybettiği ve ağır yaralandığını esefle öğrenmiş bulunuyoruz. Mubi’de son 6 ay içinde 2. kez yapılan terör eylemini şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, Nijerya hükümeti ile Nijerya halkına başsağlığı diliyoruz’’ denildi.

Batı Afrika ülkesi olan Nijerya'nın doğusundaki bir camiye yapılan canlı bomba saldırısı ardındann Bölge Polis Sözcüsü Othman Abubakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adamawa eyaletine bağlı Yan Gwajo bölgesinde, öğlen namazı sırasında 2 canlı bombanın saldırı yaptığını ifade etmişti.

Sözcü Abubakar, saldırılarda 42 kişinin hayatını kaybettiğini ve 68 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Yapılan saldırıyı DEAŞ üstlenmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal