Enkazda kendisini sırtlayarak kurtaran polise sarılarak ağladı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin etkisiyle Diyarbakır’da ağır hasarlı binadan Polis Özel Harekat ekiplerince sırtlarına alınarak kurtarılan 78 yaşındaki Aysel nene, kendisini kurtaran polis memuru Gökhan Çavuşoğlu’na sarılarak teşekkür etti.

14.02.2023-11:55 - (Son Güncelleme: 14.02.2023-17:45)

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan merkez üssü olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ila arasında olan Diyarbakır’da yıkılan 6 bina enkazından arama kurtarma çalışmaları devem ediyor.

Arana kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve 2 bloğu çöken Yenişehir ilçesindeki Galeria Sitesi’ndeki 8 katlı A blokta yaşayan 78 yaşındaki Aysel Kirişçi depreme gelini ve torunlarıyla birlikte iken depreme yakalandı.   Diyarbakır'da kendisini enkazdan çıkaran özel harekat polisine sarılıp ağladı. Binaya delik açan ekipler, Kirişçi'nin de aralarında olduğu depremzedeleri kurtardı.

PÖH sırtında taşıdı

Kirişçi, yaşlı ve kilolu olduğu için ilk başta enkazdan inemezken PÖH ve JAK tarafından sırta alınarak Aysel teyzeyi enkaz alanından çıkardı.

Kendisini kurtaran polisle buluştu

Kendisini kurtaran polisle buluştu

Hastanede gördüğü tedavi ardından taburcu edilen Aysel nene enkaz çalışmalarının devam ettiği alana geri döndü. Enkaz alanında gözyaşları içerisinde bekleyişi süren Aysel nene, arama kurtarma çalışmalarını yürüten ve kendisini kurtaran PÖH ekibinden Gökhan Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Çavuşoğlu’na sarılan Kirişçi, tüm ekibe teşekkür etti.

"Polise sırtını kırarım dedim, sen benim annemsin bir şey olmaz dedi"

Aysel Kirişçi, depremde torunlarını çağırdığını ve bir torununu korumak için üzerine atladığını belirterek, “Deprem durdu, öyle çıkalım dediler. Sonra baktık ki elektrik kesilmiş. Yan komşu kapıyı çaldı açtım. Binanın içi toz duman içindeydi. Yürüyen merdiven ve yangın merdiveninden indik. Terasa geldik orada dinlendik. Baca açıldı orada. Artık bizi sırayla alacaklardı. Ben yüksekten korktuğum için güvenlik güçleri bana ‘teyze gel sırtıma’ dedi. Ben de ‘sırtını kırarım dedim nasıl geleyim’ dedim. ‘Bir şey olmaz sen benim annemsin’ dedi bana. Diğer kişiler de dizleriyle merdiven yaptı. Bastım oraya bir kişi arkadan bir kişi önden telleri gözlerimize batmaması için açtılar, hatta benim ayaklarımda çizikler var. Allah kurtardı. Onları çok öpüyorum, teşekkür ederim. Hepsi benim evlatlarımdır. Allah onlara güç, kuvvet, iman versin. Allah onların yardımcısı olsun.” Dedi.

PÖH sırtında taşıdı

"Bu afetin yaralarını hep birlikte saracağız"

Kadını kurtaran ekipte yer alan özel harekat polisi Gökhan Çavuşoğlu ise, ağır hasar alan binadan insanları çıkardıklarını belirterek “Teyze ‘ben çok kiloluyum evladım sen beni indiremezsin’ dedi. Ben de ‘merak etme teyzem biz yanınızdayız. Polis özel harekat burada’ diyerek, onları sırtıma ve omzuma alıp, büyük blokun oradan aşağı indirdim. Yaklaşık 50-60 kişi indirdik. Devletimiz ve milletimiz canla başla çalışıyor. Halen enkaz alanındayız. Polis Özel Harekat Başkanlığı olarak ilk andan itibaren buradayız. Merak etmeyin devletimiz büyük ama afet de büyük. Bu afetin yaralarını hep beraber saracağız.” İfadelerini kullandı. 


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal